Anna K. | foto: Lenka Hatašová

Všichni mě mají za rockerku, ale já v sobě pořád cítím Semafor, říká Anna K.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Letos zpěvačka Anna K. vydala nový singl a klip inspirovaný jejím životním příběhem, na jaro chystá novou desku, dokončila náročnou rekonstrukci bytu ve Špindlerově Mlýně, kde vyrůstala a příští rok oslaví třicet let od vydání první desky Já nezapomínám. V rozhovoru vzpomíná na své dětství, hudební začátky, ale i účast v taneční soutěži a těžkou nemoc.

V září jste vydala singl O Tobě i o mně. Jak vznikal?
Na tom songu s námi spolupracoval Chris Lord-Alge (pětinásobný držitel prestižní ceny Grammy, pozn. red.), s nímž jsme už dělali na úspěšném singlu Na malou chvíli, a muzikanti z kapely Bon Jovi. Naše původní verze písničky byla trošku jiná, možná i temnější, a Chris z ní udělal pěkný popový rádiový hit. Mám z ní radost. K písničce jsme natočili i klip. U nás se moc netočí nějaké megavýpravné klipy jako v zahraničí, protože na nic nejsou většinou finance. A pak podle toho ty české klipy tak trochu vypadají. Myslím, že ten náš se ale klukům moc povedl a všem, kdo mi s klipem pomohli, jsem vděčná za úžasně odvedenou práci. Točím většinou klipy, které jsou více postavené na atmosféře a dobře natočených obrazech než klipy s příběhem. Bojím se, aby to nevypadalo v našich podmínkách jako televizní inscenace. Tady se Ondrovi Kudynovi povedlo se ctí příběh do klipu dostat. Smekám. Nikdy jsem třeba nenatočila klip, a doteď mě to mrzí, k písničce Prokřehlá od Zdeňka Svěráka a Jardy Uhlíře.

Chodila jsem za školu. Hrála jsem už v divadle, myslela jsem si, že jsem světová superstar, že se nepotřebuju učit. A hlavně to, že mi učitelé nebudou říkat, co mám dělat.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma