Darja Jacukevičová u Velké čínské zdi

Darja Jacukevičová u Velké čínské zdi | foto: archiv Miss ČR

Strašná zima, zdraví od Čínské zdi miss Jacukevičová

  • 9
Finalistka Miss ČR 2008 Darja Jacukevičová si už týden užívá krásy Číny, kde přesně za devět dní bude bojovat o titul Miss International. Žádný kulturní šok se zatím nekoná, tuhé mrazy ji ale zaskočily. I u Velké čínské zdi.

"Byla tam strašná zima, kolem mínus deseti stupňů. Dostali jsme obrovské zelené bundy a všichni jsme vypadali jak čínská národní armáda," líčí první dojmy Jacukevičová.

"Byli jsme i v Zakázaném městě, taky strašná zima. A navíc jsme tam strávili tři hodiny. Dá se říct, že jsme jím jenom proběhli, tak jsem byla ráda, že udělám aspoň nějaké fotky," dodala kráska.  

Anketa

Tři missky bojují o přízeň v cizině. Které uspějí?

Tereza Budková, Aneta Vignerová a Darja Jacukevičová

Obavy z nějakého kulturního šoku kráska zatím nemá. V Číně totiž už jednou byla a dokonce ovládá několik základních frází v čínštině. Umí pozdravit, poděkovat, říct, že nerozumím, ale i "miluji tě".

Vzhledem k tomu, že v čínštině neexistuje písmeno "r", nenechá se zmást oslovením "Daža".

Darja Jacukevičová a finalistky Miss International

Darja Jacukevičová a finalistky Miss International

Účast v prestižní Miss International představuje mezník Darjiny kariéry. Konkurenci dívek ze sedmdesáti zemí světa vnímá jako obrovskou výzvu. K její hlavní "výzbroji" patří večerní šaty od návrhářky Moniky Drápalové, ve kterých se jíž na prvním večírku blýskla.