Karolína Kurková je jednou z topmodelek, které se objeví v kalendáři Pirelli pro rok 2014.

Karolína Kurková je jednou z topmodelek, které se objeví v kalendáři Pirelli pro rok 2014. | foto: Patrick Demarchelier

Česká krása boduje. V kultovním kalendáři bude opět Karolína Kurková

  • 9
Na stránkách kultovního kalendáře Pirelli, který letos slaví 50. výročí, se objeví také česká topmodelka Karolína Kurková. Pózovala pro něj už v letech 2003 a 2004. Není ovšem jedinou Češkou, která pro kalendář fotila. Před ní to byla dvakrát Eva Herzigová a loni Petra Němcová.

Kalendář Pirelli pojal oslavy 50. narozenin ve velkém stylu. Ke spolupráci na speciálním vydání pro rok 2014 vyzval nejžádanější topmodelky současnosti. 

Mezi skupinku vyvolených se zařadila rodačka z Děčína, Karolína Kurková. Na snímcích se dále objeví dánská modelka Helena Christensenová, Australanka Miranda Kerrová, Brazilky Alessandra Ambosio a Isabeli Fontana a také britská modelka pocházející z Jižního Súdánu Alek Weková. Všechny krásky se významně podílely na úspěšné historii kalendáře.

Světové topmodelky, které se objeví v speciálním vydání kalendáře Pirelli pro rok 2014. Nechybí ani Karolína Kurková.

Pro výroční vydání vybrala firma Pirelli vynikající módní fotografy. Peter Lindbergh (autor edicí 1996 a 2002) a Patrick Demarchelier (tvůrce edicí 2005 a 2008) jako narozeninový dárek vytvořili dvě slavnostní fotografie, které byly zveřejněny exkluzivně v italském módním magazínu Vanity Fair a nebudou součástí kalendáře. 

Na snímcích, které vznikly v New Yorku, pózuje společně všech šest modelek. Lindbergh fotil ve svém studiu v Manhattanu, Demarchelier využil jako kulisu prostory Catalina Beach Clubu na Long Islandu.

Každoročně jsou s kalendářem spojeny i charitativní dražby, jejichž výtěžek je obvykle využit na výzkum a podporu léčby rakoviny nebo na péči o děti. Loni již podvanácté proběhla aukce na portálu iDNES.cz (více o poslední dražbě zde). 

České veřejnosti bude kalendář představen po světové premiéře, která proběhne v Miláně koncem listopadu.