Lucie Hadašová na sobotním setkání zvířecích útulků

Hadašová chce zlepšit zákony na ochranu zvířat

  • 13
Na sobotní akci Sen zvířat ve Vinoři se s opuštěnými zvířaty přišla pomazlit i Česká Miss Lucie Hadašová. Celorepublikové výstavy útulků se zúčastnil také Václav Vydra nebo Květa Fialová.

"Současné zákony jsou naprosto nedokonalé," říká Hadašová, která by v budoucnu ráda pomohla ke zlepšení legislativy na ochranu zvířat.

Ve vinořském Hofmanově dvoře si mohla v sobotu, stejně jako několik tisíc návštěvníků, vybrat psa, kočku, anebo rovnou koně z útulků z celé republiky a ze Slovenska.

Česká královna krásy se na výstavě setkala také s Olgou Abrahámovou, která vede azyl pro týraná zvířata v Praze-Libni. Hadašová tomuto útulku finančně pomohla v létě a dál s ním spolupracuje. Nyní hledá sponzorský dar pro útulek v Bzenci na jižní Moravě. "Už jsem ale také poznala, že získávat sponzory pro útulky není zrovna lehké," podotkla blonďatá miss.

Hadašovou na výstavě nadchla ukázka tance se psem nebo spolupráce psů a postižených lidí. "Na druhé straně mě nejvíc šokovaly osudy týraných koní, které mi vyprávěli jejich ošetřovatelé z útulku ze stáje Miřkov u Horšovského Týna. Obzvlášť příběh utýraného hříbátka," popisovala modelka. Majitel, z jehož pěti koní přežil jen jeden, a to díky tomuto azylu pro staré a opuštěné koně, nakonec dostal pokutu jen dvanáct tisíc korun.

Česká Miss litovala, že s sebou na Sen zvířat nemohla vzít svého jorkšíra, ale nechtěla mu prý způsobit trauma cestováním.