Táta myslel, že jde o prostituci, říká Cindy Crawfordová o modelingu

  • 8
Do svých šestnácti let se živila brigádami a úklidem, v 80. a 90. letech patřila mezi nejžádanější topmodelky světa. Hollywoodská kariéra jí nevyšla, ale ve světě modelingu platí za ikonu dodnes. Cindy Crawfordová (57) nyní promluvila o tom, že její otec odmítal, aby se této práci věnovala.

V novém čtyřdílném dokumentu s názvem Supermodelky (The Super Models), který měl na AppleTV+ premiéru 20. září, se Cindy Crawfordová objevuje po boku slavných kolegyň a kamarádek topmodelek, Christy Turlingtonové, Lindy Evangelisty a Naomi Campbellové. Nechybí ani její dcera – rovněž modelka – Kaia Gerberová.

Crawfordová v upoutávce zmiňuje, že když o svém rozhodnutí poprvé řekla otci, zhrozil se. „Táta nechápal, že modeling je skutečná práce a člověk v něm může udělat velkou kariéru,“ říká.

„Měl za to, že je to jen jiný výraz pro prostituci. Takže na moji první modelingovou schůzku se pro jistotu oba rodiče vypravili se mnou,“ vzpomíná Cindy, která se v roce 1988 stala první topmodelkou, která pózovala nahá pro pánský magazín Playboy.

Cindy Crawfordová (1990)

Její rodiče na samém začátku o modelingu nevěděli nic. Ani ona na tom prý nebyla o moc lépe. „Ani já si nebyla jistá, jestli je ta práce skutečná. Netušila jsem vůbec, že já, obyčejná holka z městečka DeKalb v Illinois, se jednou můžu dostat třeba i na titulku známého časopisu,“ říká.

Se svými někdejšími kolegyněmi z přehlídkových mol, kolem kterých se zmiňovaný dokument točí, si Crawfordová kdysi zapózovala pro mnoho slavných módních magazínů. V době největšího rozkvětu svých kariér se spolu tato čtveřice žen přátelila i v zákulisí.

Na nahé fotky v Playboyi jsem pyšná, říká Cindy Crawfordová

„Měly jsme takové sesterstvo, ve kterém jsme byly loajální a dávaly na sebe vzájemně pozor. Když se jedné někdy v práci nedařilo, ostatní jí rychle pomohly,“ popsala v rozhovoru pro americkou verzi magazínu Vogue Naomi Campbellová.

Cindy Crawfordová, Linda Evangelista, Christy Turlingtonová a Naomi Campbellová se v 80. letech staly ikonami módního průmyslu. Dokument Supermodelky mapuje jejich kariéru od začátků až po současnost a ukazuje, jak tyto ženy z různých koutů světa dosáhly ve svém oboru celosvětové slávy a mnohé inspirují dodnes.

ANKETA: Které z těchto čtyř supermodelek vás v 90. letech zaujaly nejvíc?

celkem hlasů: 402
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 úterý 31. října 2023. Anketa je uzavřena.

VIDEO: Trailer k dokumentu Supermodelky:

,

Seriál: Příběhy topmodelek