| foto: Pixabay, Mediahub

Twitter dál bojuje proti falešným účtům. Oproti loňsku smazal násobně více profilů

Počet nahlášení nežádoucích příspěvků klesá. Není však jasné, jestli je to způsobeno lépe nastavenými pravidly Twitteru nebo už uživatele nahlašování spamů přestalo bavit.

Twitter vytáhl v posledních letech do boje proti nejrůznějším falešným účtům, které na této sociální síti hojně působí. Podle příspěvku, který sociální síť zveřejnila na svém blogu, vytipovaly algoritmy jen za květem bezmála 10 milionů účtů, u kterých existuje podezření, že jsou falešné a byly založeny jen za účelem manipulace ostatních uživatelů. Pro srovnání, během září roku 2017 bylo takovýchto účtů vytipováno 3,2 milionů. Na nová čísla upozornil web The Verge.

V detekování nežádoucích profilů se Twitter stal velmi aktivním. Jen za poslední rok se počet odstraněných trollících účtů zvedl o 214 procent. Během prvního kvartálu letošního roku smazal Twitter na 142 tisíc závadných aplikací a odstranil i celkem 130 milionů tweetů, které porušovaly pravidla komunity.

Twitter také informoval, že počet nahlášení závadných tweetů v posledních měsících klesá. Zatímco v březnu letošního roku systému přijmuly v průměru 25 tisíc hlášení každý den, v květnu to bylo 17 tisíc nahlášených příspěvků denně.


Video