| foto: Facebook/Tibor Eliot Rostas, Mediahub

Slovenský konspirátor se chystá na všeslovanský sjezd, navrhne vznik slovanského mediálního domu

Na webu časopisu Zem a Vek ohlásil jeho šéfredaktor T. E. Rostás cestu na Všeslovanský sjezd Moskva - Petrohrad 2017, kde navrhne vytvoření slovanského mediálního domu.

"Ve dnech 26. května - 2. června 2017 se uskuteční jubilejní Všeslovanský sjezd věnovaný 150. výročí prvního Moskevského slovanského sjezdu v roce 1867, na kterém byly představitelé delegací slovanských národů, ruská vláda a carská rodina v čele s Alexandrem II. Úplně první všeslovanský sněm se odehrál v Praze v červnu 1848 a jeho spoluorganizátorem byl Ľudovít Štúr, který už na podzim 1848 stál na čele slovenského povstání. Hlavní plenární zasedání se bude letos konat v Ruské státní bibliotéce v Moskvě, kde bude přibližně 200 delegátů diskutovat na témata všeslovanské vzájemnosti. Sněm pak bude pokračovat na parníku Princezna Anastázie směřujícím až do Petrohradu, "píše se v článku na ZemaVek.sk.

Šéfredaktor konspiračního magazínu píše, že se chystá "apelovat na intenzivní spojování podpory pro vybudování silného mediálního domu Slovanů jako odpověď na absolutně nevyvážený mediální prostor ovládaný nadnárodním kapitálem, oligarchií a financemi investovanými do nevládních organizací." Dále uvádí, že záměr prezentoval spolu s Dušanem Budzákem již v roce 2015 v Praze, na ruském velvyslanectví v Bratislavě a i v Moskvě za přítomnosti vysokých státních představitelů.

"Hlavním posláním mediálního domu má být maximální možná míra ve vytváření objektivních a vyvážených podmínek pro distribuci zpravodajských informací v evropském regionu, ale i prohlubování kulturní a ekonomické spolupráce všech slovanských zemí. Naši slovanskou krev a zem, její kulturu, náboženství, jazyky a přírodní nádheru musíme zachovat i pro budoucí generace. Slovenskou delegaci tvoří členové sdružení Slavica, Matice slovenské, ale i historik a redaktor Zem & Věk Viktor Timura," upřesňuje v článku.


Video