Ondřej Nováček

Ondřej Nováček | foto: Mediahub

Novým šéfem programu ČRo bude od února Ondřej Nováček

Novým ředitelem programu Českého rozhlasu bude od února dosavadní šéfredaktor Českého rozhlasu Plus Ondřej Nováček (43). Ve funkci vystřídá Evu Hazdrovou-Kopeckou. Změnu ve vedení vzala na svém zasedání na vědomí Rada ČRo.

"Věřím, že Ondřej Nováček absolutně zúročí své mnohaleté zkušenosti, které získal hned na několika manažerských pozicích v Českém rozhlase," uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Nováček vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, obor česká filologie a historie. Do Českého rozhlasu nastoupil v roce 2002 jako šéfredaktor Českého rozhlasu Region - tehdy nově zřízené regionální stanice pro kraj Vysočina, kde následně působil jako její ředitel. V roce 2012 zastával funkci ředitele Centra vysílání Českého rozhlasu a od roku 2016 vedl stanici mluveného slova Český rozhlas Plus.

Rada ČRo zároveň schválila navýšení odměny dozorčí komise o deset procent s účinností od ledna. Odměna se odvíjí od výše odměny radních. Rada také souhlasila se změnou kritérií pro stanovení odměny generálního ředitele pro první pololetí roku 2018. V pololetí nechce hodnotit výkon funkce podle ekonomického kritéria, ale nahradí jej kritériem plnění plánu činnosti ČRo. Ekonomické kritérium opět zahrne pro druhé pololetí. Pololetní odměna může dosáhnout trojnásobku měsíčního platu generálního ředitele, tedy 480.000 Kč.


Video