Luboš Xaver Veselý (7. prosince 2015)

Luboš Xaver Veselý (7. prosince 2015) | foto: Herminapress

Moderátor Luboš Xaver Veselý chce kandidovat do Rady České televize

  • 37
Moderátor Luboš Xaver Veselý se chce stát členem Rady České televize. Řekl to ve svém pátečním živém streamu na kanálu Xaver Live na YouTube, píše server Médiář.

„Přinejmenším mám dvacet let zkušeností v médiích, přinejmenším jsem při troše fantazie v tomto oboru vzdělán,“ cituje Médiář Veselého . „Nechci s nikým bojovat, nechci s nikým válčit, ale mám pocit, že bych chtěl přinejmenším, když už nic jiného, zkrátit vzdálenost mezi námi, obyčejnými občany, a nabubřelou institucí, která se jmenuje Česká televize,“ předeslal moderátor.

Poslední kapkou ke kandidatuře bylo podle něho natáčení štábu pořadu Newsroom ČT24.

Členy Rady České televize volí poslanci na návrh různých občanských organizací.

Podporu Veselému už na Facebooku vyjádřil Václav Klaus mladší.

Patnáctičlenná Rada České televize je orgán, jehož prostřednictvím veřejnost uplatňuje své právo kontroly tohoto veřejnoprávního média. Do její působnosti náleží například jmenování a odvolání generálního ředitele a schvalování rozpočtu televize. Momentálně je rada kompletní, v březnu ale třetině radních končí mandát.

Luboš Xaver Veselý kariéru moderátora začal v roce 1996 za mikrofonem soukromého brněnského Rádia Brno. Následně v roce 2002 nastoupil do rádia Frekvence 1, kde uváděl dopolední show Křížový výslech, posléze polední show Xaver na Frekvenci 1 a v posledních letech prestižní politickou debatu Press klub. Na Frekvenci 1 působil bez přestávky téměř 17 let. Od června 2019 zpovídá hosty na regionálních stanicích Českého rozhlasu v talk show Xaver a host.


Video