ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Zpravodajství iDNES.cz v květnu vedlo mezi zpravodajskými weby

  • 7
Na první místo žebříčku zpravodajských webů se ve výzkumu NetMonitor dostalo v květnu iDNES.cz/Zpravodajství, dosáhlo na 5 050 684 reálných uživatelů.

„Součástí domény iDNES.cz jsou kromě zpravodajských rubrik i další služby, například Jízdní řády, Rajče, Reality iDNES. Proto jsme se rozhodli vytvořit v rámci iDNES.cz pro lepší srozumitelnost a snadnější porovnání s trhem novou sekci iDNES Zpravodajství a zahrnout do ní celou redakční část obsahu iDNES.cz. S potěšením konstatujeme, že jsme obsadili první příčku v počtu měsíčních reálných uživatelů za květen 2021 v rámci kategorie Zpravodajství s počtem 5 050 684,“ uvedla šéfredaktorka iDNES.cz Naděžda Petrová.

Vydavatelství MAFRA tak s iDNES.cz/Zpravodajství, které zahrnuje kromě zpráv z domova a ze zahraničí i zpravodajství z kultury, krajů, ekonomiky či oblasti financí, v květnovém měření těsně předstihlo Seznam Zprávy.cz či CNN Prima NEWS.

Sdružení pro internetový rozvoj je zadavatelem projektu NetMonitor a dodavatelem výzkumu je mezinárodní společnost Gemius. NetMonitor je výzkumný projekt, jehož cílem je poskytnout informace o návštěvnosti webových stránek a sociodemografickém profilu uživatelů internetu v České republice.


Video