ilustrační snímek

ilustrační snímek

HBO Go podraží na 159 korun měsíčně, zkracuje se i zkušební období

  • 6
Videotéka HBO Go zdražuje o 30 korun na 159 korun měsíčně. Důvodem je rozšíření nabídky filmů i seriálů z vlastní produkce. Firma to uvedla v oznámení zákazníkům. Navíc se zkušební období zkracuje z měsíce na týden.

„Důvodem zvýšení ceny (HBO Go) je neustále rostoucí zájem zákazníků po novém a exkluzivním obsahu. Rozhodli jsme se výrazně navýšit nabídku originální produkce z USA (Černobyl, Watchmen, Jeho temné esence) i řadu seriálů původem z Evropy (pokračování snímku Wataha, Umre a nové špionážní drama Bez vědomí z české produkce, které má premiéru 17. listopadu),“ uvedla firma v dopise předplatitelům, kteří zvýšení ceny zaznamenají koncem listopadu až se jim platba strhne z účtu.

Pro ostatní HBO zvýšila stávající cenu z 129 korun na 159 korun měsíčně už 21. října. „Už od startu natáčení vlastní tvorby vnímáme nárůst předplatitelů a zvýšený zájem o naši lokální originální produkci. Tento zájem se projevuje i v přímém prodeji, a proto zvyšujeme investice právě do originální produkce,“ uvedla Pavla Brožková z PR HBO Europe.

Doplnila, že se zároveň zkracuje i zkušební období z jednoho měsíce na týden. „Věříme, že i toto kratší období stačí na vyzkoušení a zažití naší služby. Zároveň věříme, že značku HBO za posledních 25 let, kdy jsme na trhu, všichni dobře znají a ví, jakou produkci nabízí,“ vysvětlila.

Videotéka HBO Go při uvedení na český trh v listopadu 2017 původně stála 199 korun, poté o sedmdesát korun zlevnila. Je dostupná na počítačích, chytrých telefonech, tabletech, Samsung Smart TV, PlayStationu, Apple TV či zařízení Chromecast. Počet odběratelů firma neuvedla.

Největší konkurent, americký Netflix, nedávno spustil českou lokalizaci webu včetně nabídky snímků s českým překladem. Měsíčně jeho služba vyjde na 199 korun.


Video