| foto: Mediahub

HBO Europe natáčí třetí řadu seriálu Terapie

Karel Roden potřetí usedl do křesla terapeuta v poslední řadě seriálu Terapie společnosti HBO Europe. ČTK to dnes oznámila mluvčí společnosti Pavla Brožková. V roce 2011 s tímto seriálem HBO Europe poprvé vstoupila do oblasti vlastní seriálové tvorby.

"Ve třetí a zároveň závěrečné řadě, která čítá 36 epizod, se do hlavní role psychologa Marka Pošty opět vrátí Karel Roden," uvedla Brožková a připomněla další projekty HBO jako Hořící keř, Mamon či romantický seriál Až po uši. Tento divácky nejúspěšnější titul v historii HBO natočil režisér Jan Hřebejk.

Seriál Terapie se bude natáčet do července. O režii se postará pětinásobný držitel Českého lva Petr Zelenka, jenž se podílel i na předchozích řadách, a mladý režisér a producent Matěj Chlupáček. Ten má za sebou například projekty Bez doteku nebo snímek Polednice, který právě běží v kinech.

"O scénář seriálu, který HBO Europe připravuje se společností Evolution Films, se postarali čtyři autoři - Petr Zelenka, Tereza Dusová, Iva Klestilová a Robert Geisler," dodala Brožková s tím, že kameramanem třetí řady je Alexander Šurkala.

Seriál Terapie je českou verzí světově známé série nazvané In Treatment s Gabrielem Byrnem v hlavní roli psychiatra, za kterým přicházejí svérázní pacienti. Seriál vychází z předlohy izraelského autora Hagaje Leviho nazvané Be Tipul. Seriál oceněný dvěma televizními cenami Emmy, Zlatým glóbem pro Byrna a cenou WGA Award za scénáře už dříve odvysílala Česká televize pod názvem V odborné péči.

První i druhá řada Terapie získaly výroční ceny Českého filmového a televizního svazu FITES, vyprodána byla i DVD edice. Série se z drtivé většiny odehrává v ordinaci psychoterapeuta a je postavena na dialozích.


Video