| foto: Mediahub

Economia vydělá ročně 21 miliónu na digitálním obsahu

Placené on-line zpravodajství vydavatelství Economia dva roky po spuštění přináší více než desetinu příjmů za prodej novin a časopisů. Roční příjem z digitálního placeného obsahu je 21 milionů korun, což je 11 procent z celkových příjmů za prodej novin a časopisů. Na konferenci Czech Internet Forum to dnes uvedl generální ředitel Economie Roman Latuske.

Podle Latuskeho po zavedení placeného obsahu mírně klesl počet uživatelů i počet zhlédnutých stránek. Neklesá ale příjem z bannerových ploch, který se pohybuje kolem 200 milionů korun ročně.

Economia, která vydává mimo jiné Hospodářské noviny, měla v roce 2014 celkem 27.000 předplatitelů, z toho 86 procent četli výhradně tištěné tituly. Letos počet předplatitelů zůstal zhruba stejný, ale počet těch zaměřených jen na tištěná média klesl na 49 procent. Čtvrtina si v rámci předplatného připlácí za službu HN Premium, která obsahuje i přístup k digi obsahu a pětina využívá HN Digital.

Economia loni snížila ztrátu o 112 milionů korun na 40,5 milionu Kč. Tržby klesly o desetinu na 788 milionů korun. Mediální dům Zdeňka Bakaly vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom, Respekt, Marketing & Media a několik odborných titulů. Provozuje zpravodajské servery IHNED.cz a Aktuálně.cz, řadu tematických internetových titulů a služeb včetně freemailových portálů. V roce 2013 Economia koupila internetovou firmu Centrum Holdings.


Témata: Economia

Video