31. ročník Českého lva. CENA MAGNESIA ZA NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ FILM - Electra – S...

31. ročník Českého lva. CENA MAGNESIA ZA NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ FILM - Electra – S nejdelším projevem Daria Kashcheeva. (9. března 2024) | foto: ČTK

Žádná vyšetřovací komise, přenos Českých lvů bude ČT řešit pohovory

  • 22
Sobotní televizní přenos z předávání Českých lvů zaujal nejen kvůli oceněným filmům a tvůrcům. Veřejností rezonuje i přerušení dlouhé děkovné řeči režisérky Darji Kaščejevové. Česká televize (ČT), která v sobotu přenos vysílala, bude situaci řešit osobními rozhovory.

Česká televize vnímá tuto situaci skutečně jako politováníhodnou, a to hlavně vůči televizním divákům,“ uvedla pro iDNES.cz mluvčí veřejnoprávní televize Vendula Krejčová.

Doplnila, že všichni účinkující dostali jasné instrukce, co se přímého přenosu týká.

„Paní režisérka Kaščejevová sice nadnesla bezpochyby velmi aktuální téma, bohužel zvolila ale formu, která ve finále narušila přímý přenos. V tento moment ale nebudeme zřizovat žádné vyšetřovací komise ani nic podobného, budeme vše řešit osobními rozhovory,“ připojila Krejčová.

Volha ovládla České lvy. Herecké ceny mají Kryštof Hádek a Simona Peková

Držitelka Českého lva Darja Kaščejevová se v sobotu při přebírání Ceny Magnesia za nejlepší studentský film Electra rozhodla ve své děkovné řeči vyjádřit nespokojenost se situací žen v umělecké sféře. Její děkovná řeč ale byla příliš dlouhá, a proto ji režisér přenosu Michael Čech přerušil.

Buranství, říká o přerušení Kaščejevy na Českých lvech režisér Chlupáček

V českém showbyznysu to vyvolalo protichůdné reakce. Například podle moderátora Libora Boučka nešlo ze strany režiséra rozhodně o neuctivost nebo buranství, jak je některými prezentováno, ale o nutný „výchovný pohlavek“.


Video