Z příprav pořadu UčíTelka

Z příprav pořadu UčíTelka | foto: ČT

Po uzavření škol se opět hlásí UčíTelka, pomáhat bude do Velikonoc

  • 3
Česká televize reaguje na uzavření prvních a druhých tříd základních škol a opět zařazuje do vysílání vzdělávací pořad UčíTelka. Distanční výuku bude žákům usnadňovat nejméně do začátku velikonočních prázdnin, uvedla veřejnoprávní stanice.

Výuka matematiky, českého jazyka a člověka a jeho světa bude určena pro první a druhou třídu základních škol v celkové délce čtyřiceti minut, a to každý všední den vždy od 10 hodin.

Nové sestřihy z jarních dílů bude hostit dětská stanice ČT :D. Oporu v domácím učení poskytne UčíTelka dětem, učitelům i rodičům nejméně do začátku velikonočních prázdnin, tedy do pátku 26. března.

Premiérový díl odvysílala Česká televize bezmála před rokem, v pondělí 16. března 2020, pouhých pět dní po prvním uzavření škol. V době prvního nouzového stavu pořad sledovala třetina všech dětí, které byly v danou dobu u televizí. Celkem Česká televize v premiéře odvysílala téměř 340 televizních vyučovacích hodin.

Distanční výuku usnadňuje také největší portál vzdělávacích videí v Česku – ČT edu. Pro žáky, jejich rodiče i učitele nabízí tisíce volně dostupných vzdělávacích videí pokrývající přes třicet předmětů od biologie po zeměpis.


Video