- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Mrzí mě, že se v pohostinství stále věnuje čaji malá pozornost. Přitom ve srovnání s ostatními nápoji je čaj vlastně velmi levný. Slušný čaj stojí na surovině 2 Kč na šálek (v maloobchodních cenách). Příprava je jednoduchá, potřebné vybavení minimální (u listového čaje konvička a sítko).
TEATENDER - fuj to je ale ošklivé slovo. My Češi říkáme čajomil.
Čajomil nevystihuje profesi. Je to prostě milovník čaje. Nemusí vlastně ani umět čaj správně připravit.
Nechápu sice o čem mluví, ale když mu to někdo zaplatí, ať si dělá co chce...
když je po pití čaje "divoký" , pak nechci vědět, co to s ním udělá, když s dá panáka
asi jsi ještě neměl pořádný čajový rauš :D
No tak každé zboží a každá služba má svého kupce, svou cílovou skupinu.
Když v reálu potkávám nejrůznější znalce a fajnšmekry, mám z nich vždycky pocit, že si myslí, že jsou něco lepšího, než plebs, který "kupuje tu hrůzu v krámě".
Tak dneska se dá živit i pitím čaje. To jsou věci...
No tak když se může uživit ochutnávač vína, tak proč ne čaje?
Proč se Čech zabývající se v česku orientální kulturou označovat anglicky? Doufám, že se to neujme.
Já jsem sice naprostý laik, ale ta otázka na "příchutě" mi přijde opravdu ustřelená. Většina klasických ovocných čajů má jako základ ibišek nebo jen kousky ovoce, ne čaj jako takový - akorát že jsem žila v domnění, že to je běžně známý fakt. Že v bylinných směsích čaj není už z principu, o tom ani nemluvě. Takže pak se v rozhovoru ptát "je to ještě vůbec čaj?" mi přijde opravdu... mimo.
Na okraj, samozřejmě vím, že se různé míchané směsi dělají i s klasickým sypaným černým či zeleným čajem. Jenže tam by mi otázka "je to ještě čaj?", když to čaj obsahuje, přišla úplně stejně absurdní.
s vaší hlavní myšlenkou se dá souhlasit, jen bych podotknul, že mám záchodové prkénko z umělé hmoty. Je to ještě prkénko ?