Jan Pokorný

Jan Pokorný | foto: Český rozhlas / Khalil Baalbaki

Zpravodaj ČRo Pokorný končí v Paříži, s Výbornou se vrací k moderování

  • 22
Jan Pokorný a Lucie Výborná budou od začátku příštího roku opět moderovat vysílání Radiožurnálu. Post zpravodaje ve Francii, který Pokorný zastával od letošního ledna, Český rozhlas ruší. Od ledna se změní i program.

Pokorný bude moderovat ranní vysílání od 5 do 9 hodin, Výborná, která ukončí soukromý pobyt v Moskvě, od 9 do 12. Dvojice zkušených moderátorů bude v éteru každý všední den. O jejím návratu informoval server Mediář.

Český rozhlas v příštím roce také chystá změny v programu některých stanic. U Radiožurnálu se má posílit role zpravodajské stanice. Nepočítá se například s předtočenými pořady. Na nový čas se přesune vysílání pro romskou a slovenskou menšinu.

ČRo 2-Praha a ČRo 3-Vltava zruší pořady, které se na obou stanicích tematicky překrývaly. Prostředky na marketing dostanou nově jen stanice, které nejvíce nabírají posluchače.

Český rozhlas změnami reaguje na klesající podíl na trhu. Ve 2. a 3. čtvrtletí sice získal nové posluchače, přesto ale klesl jeho podíl o procentní bod na 19,2 procenta.

Kvůli návratu Pokorného a Výborné dojde k přeskupení moderátorů. Petr Král, který dosud uváděl ranní vysílání, se přesune do odpoledního času od 12:30 do 15 hodin. Po něm nastoupí Hanka Shánělová, která moderovala dopoledne. Ve večerním vysílání se bude střídat Jiří Chum, Daniela Karafiátová a Michaela van Erne.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video