Diskuze

Počet nahlášených znásilnění stále roste. Češky se už méně bojí jít na policii

Medializace kauzy poslance Dominika Feriho, obviněného ze znásilnění, motivuje oběti, aby případy častěji nahlašovaly. Jak zjistila MF DNES z policejních statistik, počet případů znásilnění, jež řešili kriminalisté, každým rokem roste.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Zase snaha ten vzrůstající trend obrousit tvrzením, že se to chodí více hlásit, houby s octem, případu prostě přibývá a přibývat bude a co je příčinou je zřejmé.

1 3
možnosti

Čísla jsou to smutná, ale je nesmírně dobře že to ženy hlásí. Už jen proto, že taková patologická osobnost (jako je pachatel) obvykle ubližuje více obětem... Včasný zásah a trest může mnoho jiných zachránit.

5 0
možnosti
PB

Vždy když takové články čtu, přemýšlím, zda chlapi jsou takové s prominutím prasata, nebo my ženy tak nesebevědomé. Netvrdím, že se nikdy nestalo, že by neobtěžoval chlap, i ti co znám, ale vždy důrazné odmítnutí, klidně i odstrčení, dotyčného odradilo. Pak jsme si to vyříkali, většinou přišel potupně s omluvou, a jelo se dál. Že by opravdu mě někdo "přepral" se mi teda nestalo, a ani v okolí snad neznám chlapa, který by měl takovou potřebu, když ženská dá jasně najevo, kde jsou hranice.

10 3
možnosti
PK

Tak v Česku žije cca 7 až 8 mil lidí ve věku, kde se něco takového může přihodit, tedy cca 4 mil lidí, kteří můžou být oběťmi a 4 mil. lidí, kteří by mohli být agresory. Pokud jich je třeba 10 - 20 tis. ročně, je zcela logické, že nikoho takového nepotkáte, ale přes to je to strašně moc. Mimochodem i jedna je moc. Navíc vy jako sebevědomá žena budete poslední, co se o něčem takovém dozví. Vás se totiž "bojí" ve smyslu ostýchá i ta oběť. Nemyslím to vůči vám vůbec zle.

3 3
možnosti
LH

Já už po manželce budu asi chtít pokaždé písemnej souhlas a ověřenej na poště, jistota je jistota....

9 9
možnosti