Na nové fakultě humanitních studií se budou učit i porodní asistentky. Ilustrační foto | foto: Radek Kalhous, MF DNES

Zlínské univerzitě přirostla další fakulta

  • 15
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně má od Nového roku pátou fakultu. K fakultě technologické, managementu a ekonomiky, multimediálních komunikací a aplikované informatiky přibyla fakulta humanitních studií. První studenty přivítala hned v první pracovní den roku.

Zřízení fakulty schválil akademický senát zlínské univerzity na konci září loňského roku. Nová součást univerzity nabídne zájemcům například obor anglický jazyk pro manažerskou praxi, který bude vyučován v českém a anglickém jazyce, německý jazyk pro manažerskou praxi, obor porodní asistentka či sociální pedagogika.

Fakulta bude zpočátku sídlit v několika budovách, děkanát se nachází v budově na náměstí T. G. Masaryka, další pracoviště jsou na ulici Mostní. Detašovaná pracoviště pro zdravotnické obory se nacházejí v budově Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Zlín.

V budoucnu by fakulta humanitních studií měla sídlit v samostatné budově v ulici Štefánikova. Univerzita už k tomuto účelu zakoupila pozemek v blízkosti Univerzitního centra a fakulty multimediálních komunikací. Na projektu stavby pracuje ateliér Evy Jiřičné.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video