Diskuze

Zeman jednal s ministry o summitu NATO. Chtějí na něm být jednotní

Prezident Miloš Zeman na zámku v Lánech na Kladensku jednal s ministry zahraničí a obrany Lubomírem Zaorálkem (ČSSD) a Martinem Stropnickým (ANO) o přípravě na zářijový summit NATO, kterého se všichni tři zúčastní.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

chlapci sešli, aby si před summitem otevřeně a demokraticky vyměnili názory na to, že budou mít názor jednotný a ten je stejny jako je nazor USA, EU a NATORvRvRv

1 0
možnosti
MZ

Slza by mi dojetím skanula - tak se chlapci sešli, aby si před summitem otevřeně a demokraticky vyměnili názory na to, že budou mít názor jednotný, načež odešli s názorem M. Zemana...;-)

0 0
možnosti
KP

"Chtějí vyjádřit podporu nezávislosti Ukrajiny". Ta ale snad nezávislá byla a měla i svobodné volby. Že obyvatelé na východě hlasovali ve volbách jinak, nežli si přeje obyvatelstvo na západě, EU a USA ještě neznamená, že nebyla Ukrajina nezávislá. Integrace s EU její nezávislost též omezí.

1 1
možnosti
JV

J30a64n 70V66a72c27e61k

24. 8. 2014 6:11

Pokud má být NATO stabilizujícím faktorem ve světě, musí ovšem, a v souladu s Chartou OSN, vycházet z vyváženosti práv a oprávněných zájmů v mezinárodním společenství a efektivních politických řešení vznikajících problémů. Tzn., že se nemůže podřizovat omezenemu vidění nebo pocitu nadřazenosti kohokoliv. A vědět přesně, kde je hranice pokračování politiky jinými, tedy vojenskými prostředky. Cestou k tomu je pochopení mechanizmu vývoje ve světě a budování systému mezinárodní kolektivní bezpečnosti. Řekl bych, že svět a mezinárodní politika jsou na určité křižovatce. Současná radikální hnutí, zvláště ozbrojená, často spojená s historickým vývojem určitých území, nepochybně mohou potenciálně ohrožovat svět. Obvykle také mají nebo hledají podporu v zahraničí.  Proto přístup vůči zemím, které představují bezpečnostní riziko, patří asi k největším problémům světové politiky (někdy i z hlediska různých zájmů velmocí). To vyžaduje, vedle zajišťování obrany, najít politická řešení, modus vivendy a nešířit zhoršování životních podmínek, pocitu nespravedlnosti, ponižování apod.

1 1
možnosti
AT

Jediné bezpečnostní riziko představuji USA se svými lokaji.

2 2
možnosti
JN

Miloši, řekl jsi jim, jakým nevybíravým nátlakem jsi byl jako předseda vlády vystaven,aby jsi schválil český souhlas s bombardováním vojenských cílů v Kosovu???? A jak to nakonec dopadlo???

3 2
možnosti
JT

J89o75s36e60f 35T30a33h91i27r

23. 8. 2014 20:04

O čem se mohli radit jak si při přikyvování neulomit hlavu nebo který papoušek  bude naším vzorem.:-)

4 0
možnosti
AM

I když je známo, že by pan prezident viděl na obou postech sobě bližší perzóny, není pro něj problém zorganizovat takovou schůzku a věnovat se práci v dané sestavě - a já to oceňuji.

1 0
možnosti
JL

J98a31n 44L44i21b35i89c75h

23. 8. 2014 19:45

Pan Sedmibrada je ten pravý prezident této země.

0 0
možnosti
PV

P83e58t43r 91V86l54c55e77k

23. 8. 2014 19:28

A znáte nějakého politika, jehož všechny názory nejsou zpochybnitelné?

2 0
možnosti
PD

Na ČTK jsem se dočetl, že prezident chce na summitu zdůraznit roli NATO v boji proti islámskému terorismu - což je zde v tomto článku (18:59) opomenuto.

Připadá mi směšné, aby se prezident ČR vůbec vyjadřoval k tomuto tématu, zejména v přítomnosti jiných kalibrů jako USA a GB a vzhledem k tomu, že muslimská komunita je v ČR snad nejmenší v Evropě. Mnohem více bych uvítal agažovanost prezidenta v otázce ruského terorismu, který se v r. 2014 stal novým pojmem v mezinárodní bezpečnostní politice. Domnívám se, že prezident ČR by měl vzhledem k obrovské a denně narůstající komunitě nepřizpůsobivých ruských imigrantů, kteří neumí a ani se nehodlají naučit slovo česky, spíše zajímat o prevenci ruských agentů a jejich přípravných diverzních skupin.

6 8
možnosti
KV

Ty vámi zmíněné "kalibry" patří k největším podporovatelům islamistů na světě.

3 4
možnosti