Diskuze

Nikdy neuznáme anexi. Evropští prezidenti volají po větší pomoci Ukrajině

Devět prezidentů zemí střední a východní Evropy, včetně Miloše Zemana, ve společném prohlášení odmítlo ruskou anexi ukrajinských území. „Neuznáváme a nikdy neuznáme snahy Ruské federace o anexi jakékoliv části ukrajinského území,“ praví se v prohlášení
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J26a96n 82V84a19c89e39k

3. 10. 2022 7:25

Je potřeba si uvědomit, že politika paktů nese potenciál nepřátelství a konfliktu. A je zřejmé a konflikt na Ukrajině to potvrzuje, že není možno pokračovat v tom poválečném rozdělování světa (zejm. jako tzv. Východ vs. Západ). . Nelze jít cestou nepřátelství, ale přijít s návrhem řešení, uspořádání mírových, funkčních vztahů s Ruskem i dalšími a bez falešné nadřazenosti nebo předsudků. Je potřeba pochopit život a svět, funkční světový řád.

Pokud byl event. vstup Ukrajiny do NATO jedním ze spouštěčů invaze Ruska, je zcela zřejmé, že tímto způsobem by nebylo možno dosáhnout mírové uspořádání s Ruskem. Ba naopak, hrozilo by prodlužování a rozšířování konfliktu.

Budoucí vývoj s moudrostí zvládneme a můžeme se povzbudit např. i melodií I Will Survive s Gustav Brom Orchestra a Já už vím s M. Rottrovou, M. Chladilem a Karel Vlach Orchestra .

0 0
možnosti
JV

Nemá náhodou Zeman k ruské agresi nějakou ještě další verzi?

1 0
možnosti
KH

Tu si schovává pro případ, že by se obrátila karta.

0 0
možnosti
PK

P48e48t50r 49K29r87a47l

2. 10. 2022 19:04

To musi byt jako na kolotoci byt ted prezidentem. Predstavte si co par mesicu totalne menit nazor.

1 2
možnosti
JK

Je třeba říci,že diskutéři na webu parlamentnilisty.cz tento Zemanův podpis pod dokumentem nesou velmi těžce a nebojí se použít slovo ...zrada !! Také vyjadřují přesvědčení,že náš příští prezident Jaroslav Bašta v tomto směru zaujme jiné stanovisko !! ;-D

3 1
možnosti
MS

Tak zrádce CR jako jste, to nedokáže pochopit.

0 4
možnosti
RK

1-souhlas s pomocí(nejen volat,to je málo)[>-]EU[UA]

2-pumpovat zbraně na [UA]!!!

3-bude-li spatřen jeden malinkatý radioaktivní hříbek nad [UA]územím, je mi jedno, zda ukrajinské rakety zasáhnou Rusko.(Zatím mi to jedno není-eskalace války)

2 3
možnosti
MS

Jinak doufám, že to myslíte ironicky. Jinak jste jen vlastizradce

0 3
možnosti
JR

Když mstivý senilní alkoholik prohlásí, že anexi nikdy neuzná, tak se bojím, že je uznání připraveno k podpisu. Jinak by hradní buňka FSB ztrácela smysl.

0 1
možnosti
JV

Zeman? Ten, co šeptal Putinovi, že by bylo dobré střílet novináře?

3 2
možnosti
PK

P44e88t68r 85K22r15a18l

2. 10. 2022 16:18

Nikdy neuverim temto rotacim pana Z.

4 0
možnosti
MK

A ví o tom Zeman vůbec?

6 0
možnosti
JD

O Krymu ale Milda říkal něco jiného ... co je na současné anexi jinak?

6 0
možnosti
MN

Všechno. Na Krymu je většina obyvatel rusové a Ukrajina jim dost znepříjemňovala život - zrušili ruštinu jako úřední jazyk, ve školách se nesmělo vyučovat v ruštině...

1 8
možnosti