Pavel Zuna a noví moderátoři Zpráv TV Prima

Pavel Zuna a noví moderátoři Zpráv TV Prima | foto: Michal Sváček, MF DNES

Z Primy neodcházím, dementuje Zuna zprávu z bulváru

  • 1
Pavel Zuna se ohradil proti spekulacím, které v sobotu přinesl deník Blesk. Podle něj Zuna končí v televizi Prima a míří do TV Barrandov. Vlastníci nové televize mu údajně nabídli post generálního ředitele s platem 350 tisíc korun měsíčně.

Podle Blesku dostal Zuna laso přímo od majitele televize a ocelářského bosse Tomáše Chrenka. Údajně ho k tomu vedly vzájemné sympatie a lidé, kteří už v nové digitální televizi pracují, například Janis Sidovský, ředitel marketingu televize.

Pavel Zuna odmítl, že by se chystal z Primy, kde od loňského září buduje v pozici šéfredaktora nové zpravodajství. "Tyto zcela nepravdivé informace mě jak profesně, tak lidsky velmi poškozují," vzkázal iDNES.cz. Primu prý neopustí dřív, než bude s prací hotov, nebo v okamžiku, kdy ztratí důvěru vedení.

Blesk spekuloval, že se Zuna ke změně chystá v souvislosti s nízkou sledovaností hlavní zpravodajské relace, kterou Prima vysílá od začátku února v upravené podobě a novém vysílacím čase. Z původního milionového zájmu čísla klesla na téměř polovinu. - více zde

Deník postavil článek na vyjádření Janise Sidovského, který redaktorovi Blesku nevyvrátil ani nepotvrdil, že vedení TV Barrandov se Zunou jedná. "Ani jsem nemohl, protože to opravdu nevím," řekl Sidovský iDNES.cz. Nicméně připustil, že je to zajímavá inspirace.

Ze Zunova vyjádření ovšem vyplývá, že by tak jako tak měli v nové digitální televizi smůlu. "Pokud TV Barrandov skutečně uvažovala o tom, že mi dá lukrativní nabídku, velmi si toho vážím, ale musel bych ji odmítnout, ať by její finanční výše byla jakákoliv," uvedl.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video