Vytrvalecký test klusáků má tři favority

Velká Chuchle - Supervytrvalecké klusácké dostihy jsou v Česku neoprávněně popelkou. Možná i proto je hledání favoritů v těchto zkouškách velmi obtížné. Stejně je tomu i před startem tradiční Ceny Tillherra střediska sázek Fortuny na 2725 metrů, která je vrcholem dnešního programu, jenž začíná již v 16 hodin ve Velké Chuchli. Nejvýhodnější startovní pozici bude mít vítěz prvního dílu celoročního Fortuna cupu Limon (Goiš). Nejvážnějším soupeřem by mu měl být obhájce prvenství Kildavin Ashton, do jehož sulky se vrací trenér Mykola Volf, tím šance osmiletého tmavého hnědáka podstatně stoupají.

Jediný jejich loňský souboj na 2725 metrů vyšel lépe Limonovi, který byl u cílového mezníku o tři a půl délky dříve, ale ani on nestačil na tréninkového partnera New Star Wind C. Ten je z tria favoritů nejmladší, ale nejvíce mu vyhovují právě dlouhé štreky. O jeho současné formě však panují dohady.

"New Star Wind C není v ideální pohodě," prozradil jeho opatrovatel Kotásek před minulým startem. New Star Wind C se přesto dokázal prosadit na třetí příčku, ale "jen" na trati 2190 metrů. Dalším otazník přináší přítomnost Romana Chrastiny v jeho sulce, zvláště po jeho slabém výkonu s vlastní Grey Teč minulý týden.

Do boje na předních příčkách může zasáhnout i zlepšený Gaston (am. Novák) nebo koncovkář Puyk (Kalčík). Změna v sulce může pomoci k lepšímu výkonu Hootsonovi (Jindřich Lajner).

Z osmi rámcových dostihů slibuje zajímavou podívanou Čarodějnická cena na 1675 metrů, ve které by měl prokázat své schopnosti loňský derby-vítěz Delano Light (Jindřich Lajner) v souboji s pěticí Maverick The First (am. Balcar), Diana du Gazeau (volf), Kort (am. Loman), Racer (am. Turek) a Evropa Osteo (am. Kurka). Na střední distanci 2190 metrů se v Ceně jmenin dvou startérů dá očekávat dramatický souboj mezi Face of Lightingem (Voříšek), Song Skalem (Šindler) a Elenicem (am. Novák).


TIPY ODBORNÍKŮ NA VÍTĚZE KLUSÁKŮ

3. dostih

6. dostih

7. dostih

Jiří Balcar (6/18; 3,2:1)

Delano Light

 Elenico

 New Star Wind C

Jindřich Klaubenschalk (7/18; 6:1)

Delano Light

 Elenico

Limon

Jaromír Kotásek (4/15; 6:1)

Delano Light

 Elenico

Kildavin Ashton

Fridolín Špatenka (6/18; 3,5:1)

Delano Light

 Elenico

Limon


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video