Diskuze

Střední Čechy a Vysočinu zasáhnou silné bouřky a vítr, varují meteorologové

V Česku se v sobotu odpoledne a večer vyskytnou místy bouřky, silné mohou být v pásu od středních Čech přes Vysočinu až po západ Jihomoravského kraje. Doprovázet je může vítr s nárazy až 70 kilometrů za hodinu, kroupy a ojediněle krátkodobé úhrny srážek kolem 20 milimetrů. Vyplývá to z aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

V dalším životě chci být novinářem. Žádné silné bouřky, dle ČHMI je to první stupeň, tj. prakticky žádnou sílu nemají, je to pouze jen varování o výskytu, zcela bežné. Další věc, že ty srážky "bouřky" které tu zmiňujete, už jsou dávno aktivní a odchází z popsaných lokalit, stačí se podívat na radar, tj varování naprosto zbytečné, a za třetí, pršelo tu (v Benešově) 7 min a z toho 2 hromy. Úplně obyč. letní přeháňka.

0 3
možnosti
FS

F64i35l52i60p 13S12m97o84l96a

17. 6. 2023 17:33

První stupeň je “silné bouřky”, druhý stupeň je “velmi silné bouřky” a třetí je “extrémně silné bouřky”. Melete nesmysly.

0 0
možnosti
MU

Kus od Berouna nic moc. Asi 10 minut hrmeni, par minit lehce prselo a foukal vitr, tot vse.

0 0
možnosti
SK

Problém současnosti - na zahrádkách dozrávají třešně a jahody. Vytrhne nás nákup v supermarketech v španělska a tudecka cca 130 kč. Nejsme na tom tak špatně když si to můžeme dovolit. Pamětníci si vzpomenou na dobu, kdy se třešnovky pronajímaly rodinám ke sklizni a následnému prodeji na tržnicích

0 0
možnosti
Foto

Praha 4 Lhotka - blesk,bum bác rána jak z děla a najednou liják. Ale to byl hukot, 10 minut a už svítí slunce.

3 1
možnosti
MK

Stále prší v Praze.

0 0
možnosti
Foto

Prahu 10 to lízlo čtyřmi hromy (bez deště) a už je to fuč.

1 1
možnosti
PN

To je léto. Myslel jsem, že k moři už budu jezdit jen v dubnu a listopadu. No tak letos to doplním o cervenec

0 0
možnosti
MH

A to zdaleka netusite co vse to "oteplovani" prinese.

Ne nejsem skeptik. Jen si myslim, ze 1-2 akce nasi Zeme (sopka, podmorsky vybuch, ...) dokazi s nasi planetou udelat vetsi brajgl a taky rychleji. Takze spise boj s vetrnymi mlyny.

1 0
možnosti