Radek John bude zmrzlinu rozdávat v cukrárně v Praze 5.

Radek John bude zmrzlinu rozdávat v cukrárně v Praze 5. | foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

VV rozdají žákům zmrzlinu v den, kdy možná opustí vládu

  • 49
Vysocí představitelé Věcí veřejných budou ve čtvrtek opět rozdávat školákům zmrzlinu za vysvědčení. Ve stejný den také vyprší lhůta, do kdy chtěla strana uzavřít jednání o doplnění koaliční smlouvy. Podmínila tím své další setrvání ve vládě.

Předseda VV Radek John bude zmrzlinu školákům, kteří mu předloží vysvědčení, rozdávat v cukrárně v Praze 5, kde je zároveň zastupitelem. První místopředsedkyně a šéfka poslaneckého klubu Karolína Peake bude kornouty se sladkou pochoutkou nadělovat společně s místopředsedkyní Poslanecké sněmovny Kateřinou Klasnovou u stanice Lanové dráhy na úpatí Petřína.

Pozadu nezůstane ani další člen VV, ministr školství Josef Dobeš. Za vysvědčení zve žáky na zmrzlinu do cukrárny ve Slaném. Akci pořádá ve spolupráci se tamním klubem VV.

Čtvrtek může teoreticky být posledním dnem, kdy budou Věci veřejné součástí vládní koalice. Právě do tohoto dne chtějí mít totiž vyřešen dodatek koaliční smlouvy, jímž své setrvání v kabinetu podmínily. (více čtěte zde)

Premiér Petr Nečas po středečním jednání vlády uvedl, že o budoucnosti jeho kabinetu se v zákulisí stále vyjednává. Jednoznačně však neodpověděl na otázku, zda koalice bude v současném složení pokračovat.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video