Graf předvolebního průzkumu CVVM ve volební příloze iDNES.cz.

Graf předvolebního průzkumu CVVM ve volební příloze iDNES.cz. | foto: iDNES.cz

Volby na iDNES.cz a v MF DNES: grafy, rozhovory i velká debata

  • 323
Do voleb zbývá přesně jeden měsíc. Redakce MF DNES a iDNES.cz připravily pro své čtenáře bohatý předvolební servis: rozhovory s lídry, názorové souboje, reportáže, ale i speciální přílohy a velkou volební debatu v přímém přenosu.

Zpravodajský portál iDNES.cz už spustil první verzi volební přílohy na adrese www.idnes.cz/volby. V ní čtenáři najdou přehledné grafy všech zveřejněných předvolebních průzkumů i počty fanoušků jednotlivých stran na sociálních sítích.

Příloha Volby.iDNES.cz

Zároveň zde najdete přehled zajímavých soubojů v krajích, servisní informace, návod, jak volit a jak spočítat, kolik strana ve volbách získá mandátů a peněz. 

"Čtenáři od nás mohou očekávat rychlý, bohatý a nestranný servis. Průběh sčítání hlasů budeme zobrazovat bez zpoždění on-line přímo z databáze Českého statistického úřadu," uvedl šéfredaktor iDNES.cz Michal Hanák.

Portál iDNES.cz rovněž připravuje seriál on-line rozhovorů s lídry všech hlavních stran. V rámci zpravodajství také najdete reportáže z předvolebních mítinků a kampaní, či rozhovory politického reportéra Josefa Kopeckého.

MF DNES již nyní přináší každý pátek rozhovory s lídry osmi kandidujících stran, které měly v dosavadních průzkumech zavedených agentur největší podporu. Dosud vyšly rozhovory s Ondřejem Liškou (SZ), Pavlem Bělobrádkem (KDU), Andrejem Babišem (ANO) a Vratislavem Mynářem (SPOZ). Následovat budou rozhovory s Miroslavou Němcovou (ODS), Vojtěchem Filipem (KSČM), Karlem Schwarzenbergem (TOP 09) a Bohuslavem Sobotkou (ČSSD).

Debata na webu i naživo

Stejných osm lídrů přijalo také pozvání na velkou předvolební debatu, která se uskuteční 22. října od 16.30 v Národní technické knihovně v Praze. Ve stejný den také vyjde v MF DNES velká volební příloha s hodnocením programů stran.

Volby v MF DNES

  • Každý pátek rozhovor s lídry
  • Každou sobotu názorový duel
  • 22. 10. velká volební příloha
  • 22. 10. v 16.30 volební debata lídrů
  • 24. 10. závěrečné volební shrnutí

Volební zpravodajství najdete na Volby.iDNES.cz

Debatu odvysílá přímým videopřenosem portál iDNES.cz. Zájemci o účast přímo v sále se mohou od 8. října registrovat přes webový formulář na iDNES.cz.

"Pozváno bylo osm lídrů nejsilnějších stran, vyskočí-li však do termínu debaty v průzkumech nějaká další, pozvání můžeme rozšířit," říká šéfredaktor MF DNES Robert Čásenský.

Čtenářům budou v malých profilech (nahoře vlevo na této straně) postupně představeny všechny kandidující subjekty, tedy i ty, které dosud v průzkumech na čelných místech nefigurují. Krajské přílohy MF DNES navíc otisknou i kompletní kandidátky všech kandidujících subjektů v daném regionu. Kandidátky se v příštím týdnu objeví také na webu v příloze na idnes.cz/volby.

Rovné podmínky pro všechny

Součástí předvolebního servisu v MF DNES budou i reportáže "Den s..." s jednotlivými lídry a patří sem i pravidelné sobotní názorové duely, rovněž s proporcionálně stejným zastoupením hlavních subjektů.

"Chystáme se všem hlavním subjektům poskytnout zcela vyrovnané podmínky, jak je ostatně u MF DNES zvykem. V žádném případě nikomu nestraníme ani nikoho neznevýhodníme," zdůrazňuje Robert Čásenský.

"Stejný přístup platí samozřejmě i pro web," dodává za iDNES.cz Michal Hanák.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video