Amatérské video zachytilo chování učitele Základní školy pro žáky se speciálními poruchami chování v Praze na Zlíchově | foto: iDNES.cz

VIDEA TÝDNE: Nehoda na záznamu kamery, učitel a jeho škrtící „kravata“ a šílený kamioňák

  • 0
Velká nehoda trolejbusu a tramvaje hromadné dopravy na záznamu kamery a učitel škrtící děti ve třídě. To jsou dvě hlavní videa webu iDNES.tv, která vzbudila velký ohlas u diváků. V tomto týdnu mezi ně patří také prachový vír, který odvál pouťovou atrakci doslova jako domeček z karet.

Po nehodě, která se stala v pondělí se na internetu objevilo video, které zachycuje střet trolejbusu s tramvají, při němž se v Brně zranilo čtyřicet lidí. Ze záběru je patrné, že trolejbus jel po kolejích a těsně před srážkou náhle zatočil doleva přímo do tramvaje. Video se stalo jedním z nejsledovanějších v tomto týdnu.

Policie prošetřuje způsob, jakým se k žákům speciální základní školy na pražském Zlíchově chová jeden z pedagogů. Trestní oznámení podal otec patnáctiletého chlapce. Syn mu poslal dvě krátká videa, na kterých učitel inzultuje dva žáky. Na exkluzivní video, které se podařilo získat reportérům, se můžete podívat sami.

Víkendové odpoledne v zábavním parku v čínské provincii Che-nan se změnilo v tragédii. Prachový vír, obvykle neškodný úkaz, tam nabyl nečekané síly a zasáhl nafukovací hrad plný dětí. Vynesl ho přitom do výšky až dvaceti metrů. Při neštěstí dvě děti zahynuly, dalších osmnáct a dva dospělí utrpělo zranění.

Strakoničtí dopravní policisté se snaží dohledat řidiče kamionu, který při nebezpečném předjíždění ohrozil vůz v protisměru. Podle videozáznamu, který mají k dispozici, předjížděl přes plnou čáru jiný kamion a posádka protijedoucího osobního auta měla co dělat, aby se vyhnula čelnímu střetu.

Neobvyklou scénu předvedl u pražského soudu pětačtyřicetiletý cizinec Martin Baldauf. Německoitalský podnikatel se soudí s organizací Romea kvůli článku, v němž byl vylíčen jako příznivec neonacistů. U soudu si odmítl sundat kapuci a při odchodu zaútočil na kameramana. Soudkyně přivolala justiční stráž. Video se stalo jedním z nejsledovanějších webu iDNES.tv.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video