Zleva: moderátorka Olga Skabajevová a plukovník Michail Chodarjonok | foto: Koláž iDNES.cz

VIDEA TÝDNE: Veletoče ruského plukovníka, požár v Moskvě a piráti silnic

  • 0
Jako každou neděli, i dnes se ohlížíme za nejúspěšnějšími videi tohoto týdne na portálu iDNES.tv. Nejvíce vás zaujaly názorové veletoče ruského plukovníka na válku s Ukrajinou, sledovali jste požár mrakodrapu v Moskvě a také riskantní jízdy řidičů kamionů.

Plukovník protivzdušné obrany ve výslužbě Michail Chodarjonok zpochybnil v diskusním pořadu ruské televize informace, které o válce na Ukrajině šíří Kreml. Doslova prohlásil, že problémem Ruska je, že je v izolaci a celý svět stojí proti němu. Podle něj by se tato situace měla rychle vyřešit.

Jenže Chodarjonok se po dvou dnech objevil v ruské státní zase. Otočil a uvedl, že „jakékoli řeči o tom, že Ukrajina může provést protiútok, jsou jen velkou nadsázkou“.

Ve dvou největších ruských městech, Moskvě a Petrohradě, hořelo v pondělí několik budov. V metropoli vzplálo obchodní centrum, ze kterého se valil hustý kouř. Příčina požáru nebyla bezprostředně jasná. V Petrohradě pak hořelo hned na dvou místech, v nákupním středisku a obytném domě.

Řidič nákladního vozidla riskantně předjížděl přes plnou čáru na frekventované silnici mezi Českými Budějovicemi a hranicemi s Rakouskem. Ohrozil kamion, před který se chtěl dostat, i protijedoucí policejní vůz, jehož kamera incident zachytila.

Vážná dopravní nehoda zablokovala v úterý dálnici D1 u Velkých Popovic ve směru na Brno. Plně naložený kamion tam prorazil svodidla a vjel do protisměru, kde narazil do protijedoucích aut. Dva lidé zemřeli, několik lidí je zraněno.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video