Satelitní snímek společnosti Maxar Technologies. (26. března 2021) | foto: Reuters

VIDEA TÝDNE: Nemravnost před Suezem, zastřelený vrah a kříže na náměstí

  • 5
Je tady neděle a s ní i přehled nejsledovanějších videí portálu iDNES.tv. Jako první se umístil snímek který ukazuje nemravný obrazec, který na hladině Rudého moře nakreslila obří loď, co pak Suezský průplav zablokovala. Další snímky už ryze domácí.

Kapitán obří kontejnerové lodi Ever Given, která od úterý blokuje dopravu v Suezském průplavu, si čekání na povel ke vplutí do umělého kanálu krátil tím, že manévrováním s plavidlem obkreslil obrazec, který připomíná obří penis. Ukazuje to video zachycující elektronickou stopu pohybu lodi, jak ji zaznamenala služba VesselFinder.

Majitel domku ve Vochově na Plzeňsku zastřelil muže, který se k němu vloupal. Zloděj na místě zemřel. Policie případ vyšetřuje jako těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, zároveň však zkoumá, zda střelec jednal v nutné obraně. Později vyšlo najevo, že lupič byl v minulosti odsouzen za vraždu svého známého.

Tisíce namalovaných křížů v pondělí ráno pokryly dlažbu Staroměstského náměstí v Praze. Podle zastupitele Prahy 1 Davida Bodečka (Piráti) připomínají zemřelé na covid-19. Kříže jsou namalované křídou a jsou součástí pondělního happeningu spolku Milion chvilek pro demokracii, který ho nazval Vláda zmařených životů.

Brněnští policisté pátrají po třech agresorech, kteří surově napadli jedenadvacetiletého mladíka. Ten se v jejich očích provinil tím, že se zastal jiného napadeného. Surovci se nezdráhali svou oběť kopat ani do hlavy.

Modelka Dominika Branišová je přítelkyní Jaromíra Jágra. Jak se s naším hokejovým esem poznala? Co říká k věkovému rozdílu? Je složité sehnat práci modelky v době covidové? A co ji spojuje s kadeřníkem Tomášem Arsovem, když spolu tráví dovolené?

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video