John Cena přišel předat Oscara zakrytý jen obálkou (Oscar 2024) | foto: koláž iDNES.cz, ČTK

VIDEA TÝDNE: Oscarové trapasy, vpád partyzánů do Ruska a zákeřný faul

  • 1
O pozdvižení se na letošních Oscarech postaral herec John Cena, který přišel vyhlásit vítěze za nejlepší kostýmy zakrytý pouze obálkou. Ruští partyzáni ohlásili tento týden dobytí obce v Kurské oblasti. Po ostrém zákroku se na Spartě strhla hromadná bitka, v Rusku lidé zapalovali volební místnosti a Dolly Buster má svoji vlastní hortenzii.

Předávání Oscarů se letos neobešlo bez trapasů. Herečka Emma Stone si pro cenu přišla se slovy: Mé šaty jsou rozbité. Al Pacino zapomněl zmínit ostatní nominované, herečka Liza Koshy nezvládla stát na vysokých podpatcích. O překvapení se postaral i John Cena, když přišel na pódium bez oblečení.

Mezi ruskými jednotkami bojujícími za Ukrajinu, které v pondělí vtrhly do Ruska, byl poprvé také nový prapor Sibiř. Formace vznikla loni v říjnu a její příslušníci strávili následující měsíce tréninkem nedaleko Kyjeva, kde čekali na povolání do akce proti rodné zemi. Jejich cílem je zničit režim prezidenta Vladimira Putina, který se tento týden uchází o znovuzvolení.

Běžela 34. minuta. Sparta získávala proti Liberci převahu, když najednou útočník Severočechů Oscar Flynn poslal zezadu proti hrazení obránce Michala Moravčíka. Tvrdý zákrok se výrazně promítl do dalšího sledu událostí v druhém čtvrtfinále hokejové extraligy. A asi nejen do něj. „Byla to totální prasárna,“ prohlásil naštvaný domácí bek Michal Kempný.

Tak jako má Hercule Poirot svoji růži, má i Dolly Buster svoji hortenzii. Bývalá pornohvězda v exkluzivním rozhovoru pro iDNES.cz prozradila, jak přišla ke své květině. Zavzpomínala také na své začátky a na emigraci z Československa.

Ruští voliči v pátek na několika místech v zemi vyjádřili nespokojenost s průběhem prezidentských voleb, které mají podle západních analytiků jen jednoho skutečného kandidáta a jediného vítěze – Vladimira Putina. Na sociálních sítích se objevila řada videí, na nichž lidé polévají obsah volebních uren barveným inkoustem či zapalují hlasovací lístky.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video