Jiří Pospíšil a Karel Schwarzenberg odcházejí ze slavnostní inaugurace prezidenta Miloše Zemana. (8. března 2018) | foto: Michal Růžička, MAFRA

VIDEA TÝDNE: Odchod z inaugurace, premiéra nové škodovky a pád z lanovky

  • 0
Hlavní domácí událostí uplynulého týdne byla inaugurace prezidenta Miloše Zemana, která se neobešla bez skandálu. Na protest proti jeho slovům na adresu některých médií se část politiků zvedla a ze slavnosti odešla. Zájem byl i o novinku z dílny mladoboleslavské škodovky na autosalonu v Ženevě. Nechybí ani móda z letošních Oscarů nebo dramatická záchrana holčičky z lanovky v Kalifornii.

Někteří politici, zejména z TOP 09 a ODS, opustili při inauguračním projevu prezidenta Miloše Zemana Vladislavský sál, v němž Zeman složil slib pro druhé pětileté funkční období. Patřili k nim bývalá předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) a špičky TOP 09 Jiří Pospíšil, Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg.

8. března 2018

Na ženevském autosalonu měla světovou premiéru novinka z Mladé Boleslavi. Je to nejnovější koncept Škody. Odmyslete si křišťálové ozdoby, přidejte normální kliky dveří a normální zrcátka a vidíte novou škodovku, která dorazí příští rok. Z Visionu X bude malý crossover vyráběný v Mladé Boleslavi.

5. března 2018

Každý den osm hodin stojí lidé v třídírně papíru Pod Šancemi u pásu. Po něm k nim jezdí papír, který Pražané vyhodili do modrých kontejnerů. Úkolem pracovníků je vytřídit ho na různé druhy. Setkají se i věcmi, které zrovna papírové nejsou – živými potkany, mrtvými myšmi, jehličím nebo třeba DVD s nahými ženami v lascivních polohách. 

6. března 2018

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv

Na letošním udílení Oscarů byla spousta dam, které na červeném koberci vypadaly opravdu božsky. Ovšem mnoho celebrit svým výběrem šatů šláplo vedle. Podívejte se na některé ne příliš povedené módní kreace.

5. března 2018

Pětiletá holčička visela na lanovce v Kalifornii. Seběhl se k ní dav lidí a snažil se ji chytit. Nakonec vše dobře dopadlo, ale záchrana trvala několik dramatických vteřin.

7. března 2018


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video