Z dodávky odlétl kus ledu a poškodil protijedoucího | foto: PČR, iDNES.cz

VIDEA TÝDNE: Letící kus ledu, podezřelí ve vazbě a zavřené Richtrovky

  • 0
Nejpopulárnějším videem tohoto týdne se na iDNES.tv stal dramatický záběr z palubní kamery, který zachytil letící kus ledu z protijedoucí dodávky. Řidič se už nestačil vyhnout a zmrzlá voda mu zdemolovala vůz. Na dalších místech se pak umístila videa podezřelých z vraždy čerpadlářky v Nelahozevsi u soudu nebo záběry uzavřených Richtrových bud v Krkonoších.

Kus ledu odlétl za jízdy ze střechy dodávky a proletěl čelním sklem až dovnitř protijedoucí škodovky. Led skončil až na zadním sedadle a na zadním okně, ale řidiče nezranil. Událost, která se stala na obchvatu Jičína, vyšetřují policisté.

Dále vás zajímalo pokračování kauzy zavražděné čerpadlářky v Nelahozevsi. Okresní soud v Mělníku rozhodoval o vazbě pro dva muže podezřelé z z tohoto činu. Je jim 26 a 32 let. Starší podle vyšetřovatelů střílel, takže mu hrozí za vraždu v krajním případě až doživotí.

Podívali jste se s námi i na hory. Na seznam zavřených krkonošských bud přibyla další položka. Státem vlastněné Richtrovy boudy nad Pecí pod Sněžkou od konce roku zejí prázdnotou a provozovatel musel zrušit rezervace na celou sezonu. Ta přitom byla téměř kompletně zamluvená a měla být nejlepší za poslední roky. Národní institut pro další vzdělávání (NIDV), který spadá pod ministerstvo školství, ukončil provoz z ekonomických důvodů. Podle státu byla bouda ztrátová. O jejím dalším osudu rozhodne ministr.

A u sněhu ještě zůstaneme. Norové jsou na něj zvyklí, a tudíž je jakákoliv sněhová nadílka nemůže zaskočit. Podívejte se, jak povedeně sundavají sněhovou peřinu ze střechy.

A nakonec jeden kriminální čin. Policisté na Vysočině zaznamenali první případ krádeže registrační značky na přání z vozidla. Majitel Nissanu Juke přišel o speciální značku 777DEVIL. Po pachateli policisté pátrají a žádají o spolupráci veřejnost. Majitel vozu má však smůlu, novou takovou značku už nedostane.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video