Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a jeden pokus o něj si odsedí tři roky a zaplatí odškodnění třem poškozeným. (22. dubna 2024) | foto: Petr Topič, MAFRA

VIDEA TÝDNE: Potvrzený trest pro Feriho, živořící děti a Kobajašiho veleskok

  • 0
Soud v Praze tento týden potvrdil exposlanci Dominiku Ferimu tříletý trest za znásilnění. Strážníci na Českobudějovicku odhalili šokující případ zanedbaných dětí. Ruské jednotky začaly na Ukrajině útočit na motorkách, Japonec Kobajaši předvedl na Islandu úctyhodný veleskok a pařížský Moulin Rouge přišel o svůj ikonický symbol.

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a jeden pokus o něj si odsedí tři roky a zaplatí odškodnění třem poškozeným. Senát tak zamítl jeho odvolání. Feri obvinění odmítal, před soudem uvedl, že si dívky vše vymyslely. Rozsudek je pravomocný.

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol našli v chatce o velikosti přibližně 3 x 4 metry také tři nezletilé děti ve věku pět, sedm a osm let. Žily tam s matkou a dalšími lidmi v naprosto nedůstojných podmínkách. Na záchod musely chodit za chatku a myly se v nedalekém potoce.

Ruské jednotky na donbaské frontě vsadily na lehkou techniku a kvůli vysokým ztrátám na obrněncích a transportérech začaly útočit na motocyklech. Záběry vojáků na terénních strojích se už pochlubila i ruská státní televize.

Olympijský vítěz Japonec Rjójú Kobajaši po sezoně testoval hranice lidských možností v letech na lyžích. Na provizorním obřím můstku na Islandu zkoušel pokořit hranici 300 metrů a málem se mu to povedlo. Dvojnásobný vítěz Světového poháru doletěl do vzdálenosti 291 metrů.

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin Rouge. Při incidentu nebyl nikdo zraněn. Příčiny nehody, která postihla jeden z nejznámějších objektů ve francouzské metropoli, jsou nyní předmětem vyšetřování.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video