Novým agentem 007 bude žena. Hrát ji bude Lashana Lynchová. | foto: Reuters

VIDEA TÝDNE: Agentka 007, tragédie v lunaparku a špehující aplikace

  • 2
Přinášíme souhrn toho, na co se diváci iDNES.tv dívali v posledních sedmi dnech nejvíce. Rekordy trhala samozřejmě nová agentka 007, druhou příčku obsadila tragédie v zábavním parku, kde se rozlomila adrenalinová atrakce. Následuje kontroverzní aplikace, která z vás udělá starce, pražský koncert skupiny Rammstein a obří požár poblíž Prahy.

Novým tajným agentem s označením 007 bude po Danielu Craigovi poprvé v dějinách bondovek žena a černoška, britská herečka Lashana Lynchová. Uvádí to britský deník Daily Mail, který se odvolává na zdroj z filmového průmyslu.

Ve městě Ahmedabad na západě Indie se v neděli v zábavním parku zlomilo kyvadlo obří houpačky. Při incidentu zemřeli dva lidé a zbylých 29 návštěvníků atrakce se zranilo. Policie zadržela provozovatele a pátrá po příčinách neštěstí.

Populární ruská aplikace FaceApp se stala hitem internetu, má ovšem jednu velmi stinnou stránku. Potřebuje totiž přístup k vašim osobním datům a nikdo neví, jak s nimi nakládá a zda k nim nemají přístup ruské tajné služby. Autoři aplikace se snaží obvinění vyvrátit.

Skalní fanoušci Rammstein budou nejspíš přísahat, že jejich úterní koncert v pražském Edenu byl skvělý a ze svého pohledu se nebudou mýlit. Jenže stadionové show nelze hodnotit pouze podle dojmu z kotle. A jen s trochou odstupu se dokonalost vystoupení německých strašidel poněkud stírá. 

Po osmi hodinách se hasičům podařilo dostat požár skladu baterií a drobných elektrospotřebičů v Tursku u Prahy pod kontrolu. Oheň, který vznikl zřejmě kvůli zkratu na jedné z baterií při manipulaci, se odpoledne rozšířil i na pole. Hustý dým bylo vidět i z okrajových částí metropole. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video