Samička mývala severního, která se toulala pro pražském Proseku.

Samička mývala severního, která se toulala pro pražském Proseku. | foto: Městská policie Praha

Vichr vyplašil i mývala, toulal se po Praze

  • 7
Jako by strážníci neměli dost práce s větrem. Ještě musí honit zatoulaného mývala. Lidé ho zahlédli v křoví na pražském Proseku. Nyní už je ustrašený tulák v útulku, kde si ho vyzvedne majitel.

"Na služebně městské policie v Praze 9 přijali telefonické oznámení, že ve křoví v ulici Nad Kelerkou někdo zahlédl zvíře podobné mývalovi," sdělila iDNES.cz mluvčí strážníků Vilma Častová.

Na místo proto ihned vyrazila hlídka. A skutečně: strážníci zvíře našli v Prosecké ulici schoulené u stromku pod svodidly. Zavolali tedy odborníky z odchytové služby.

Později vyšlo najevo, že jde o necelých osm kilogramů vážící holčičku mývala severního. Protože má čip, brzy se vrátí k majiteli, kterému utekla.

"Je možné, že se zvíře vyplašilo kvůli větru," myslí si Častová.

Nezvaná užovka se připlazila do bytu
O den dříve byl v hlavní roli jiné kuriózní situace další Had, užovka čtyřpruháPražan. Ve svém bytě v Litoměřické ulici v Praze 9 našel přibližně sedmdesáticentimetrového hada. "Jak se tam dostal, zatím nevíme. Nejspíš ale utekl nějakému chovateli, podle odborníků tento had nemůže žít u nás venku," řekla iDNES.cz Vilma Častová.

Odborníci hada identifikovali jako užovku čtyřpruhou. Plaz skončil na záchytné stanici pro exotická zvířata v Dolních Měcholupech.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video