Václav Klaus, bývalý prezident ČR | foto: Michal Růžička, MAFRA

Václav Klaus je opět v nemocnici. Má stále potíže s vysokým tlakem

  • 173
Bývalý prezident Václav Klaus je opět hospitalizován v pražské Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN). Trápí ho vysoký tlak, kvůli kterému byl v nemocnici i v předchozích dnech. Na dotaz redakce iDNES.cz to potvrdil jeho mluvčí Petr Macinka. Není zatím jasné, kdy bude Klaus propuštěn.

„Ukázalo se, že ten problém, se kterým byl minulý týden v nemocnici, je potřeba ještě doléčit,“ řekl mluvčí. Hospitalizace by podle něj neměla trvat příliš na dlouho. 

Do střešovické nemocnice nastoupil Klaus v září již dvakrát. Podle svých slov měl exprezident „šíleně vysoký tlak a žaludeční komplikace“.

Při odchodu z nemocnice minulý týden se přitom nechal slyšet, že se u něj nedá očekávat dodržování klidového režimu a zamířil rovnou do svého institutu.

Klaus následně v neděli navštívil Zemana, který byl osm nocí v ÚVN mimo jiné kvůli dehydrataci.  

Hloupí novináři chtěli znát Zemanův stav už při nástupu do ÚVN, tvrdí Hrad

Zeman ÚVN opustil tento týden ve středu dopoledne. 

Klaus neměl v minulosti zdravotní problémy často. Jeho zdraví média sledovala v roce 2008, kdy podstoupil operaci kyčelního kloubu. V roce 2012 se podrobil operaci šedého zákalu. Na konci letošního února onemocněl covidem-19. Po přednášce pro studenty Vysoké školy ekonomické se nechal otestovat na koronavirus a výsledek byl pozitivní. Po vyšetření v nemocnici se odjel léčit domů.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video