Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

V Litoměřicích prý slibovali za vstup do ČSSD marihuanu

  • 346
Litoměřická policie prověřuje informaci, podle které "náborář" ČSSD údajně sliboval mladým lidem za vstup do strany marihuanu. Podle Aktuálně cz. kauzu rozpoutali tamní členové ČSSD, kteří předstírali zájem o vstup do sociální demokracie. Při schůzce s údajným členem ČSSD pak dostali nabídku - za každého nového člena jeden gram marihuany.

"Oznámení jsme obdrželi 25. srpna. Nyní je věc ve stadiu prověřování," řekla iDNES.cz mluvčí litoměřické policie Alena Romová. To znamená, že kriminalisté zjišťují, zda jsou informace vůbec pravdivé a budou se jimi dále zabývat.

"Kolik vás je, deset? No, deset lidí. Tak bych vám to přinesl, zejtra. Já ti je dám, deset gramů," zní podle Aktuálně.cz na záznamu hovoru náboráře a údajného zájemce o vstup do strany.

"Ale musíte tam přijít, ty vole. Minule se mi stalo, že tam přišli lidi, podepsali přihlášky a pak se prostě nepřijali členové," utvrzuje se pak náborář, že zájemci opravdu dorazí.

"Sociální demokracie s takovými praktikami nabírání nových členů zásadně nesouhlasí, jsou v rozporu s naším dlouhodobě prosazovaným programem, který proti návykovým látkám ve společnosti tvrdě bojuje. Upozorňujeme však, že celý problém je zatím v rovině neověřených spekulací," uvedli v reakci na informace předseda strany Bohuslav Sobotka a šéf krajské organizace Petr Benda.

Jeden ze straníků ve výpovědi řekl policistům, že "pokus" byl reakcí na praktiky v litoměřické organizaci ČSSD. Několik zájemců o členství totiž už dříve přiznalo, že jim další lidé za vstup do sociální demokracie slibovali peníze, pohoštění na rautech nebo projížďku limuzínou. (o lovu duší v ČSSD můžete číst více zde)

"Začátkem července 2010 jsme prováděli nábor nových mladých členů a dozvěděli jsme se od některých, že jistý člen místní organizace ČSSD v Litoměřicích nabízí za členství drogy, konkrétně gram marihuany," tvrdí sociální demokrat v policejní výpovědi.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video