US-DEU má v kraji nové vedení

Zlín - Nové krajské vedení má od úterního večera Unie svobody - Demokratická unie. V čele krajské organizace US-DEU vystřídala bývalou poslankyni a nyní náměstkyni ministra pro místní rozvoj Ivanu Hanačíkovou osmačtyřicetiletá ředitelka stacionáře pro postižené děti Naděje ze Vsetína Ester Cvejnová. Ta je nyní také členkou Zastupitelstva Zlínského kraje. Byla zvolena v prvním kole ze tří kandidátů.

Novými místopředsedy US-DEU se stali František Hrabal z Chropyně a Jaroslav Tobola ze Zlína.

Jak uvedl krajský manažer Radovan Unger, US-DEU má nyní ve Zlínském kraji asi 140 členů.

Dnešní otázka pro Ester Cvejnovou,
novou krajskou předsedkyni US-DEU

S jakými představami se ujímáte vedení krajské organizace US-DEU?

Budu usilovat o to, aby se zlepšila komunikace mezi zastupiteli i radními Zlínského kraje, aby byla krajská politika kultivovaná, abychom jednali vstřícně s politickými partnery a aby se dodržovaly uzavřené smlouvy a dohody. Mám také zájem na tom, aby fungovala dobrá informovanost mezi naší členskou základnou. Chtěla bych naslouchat jednotlivým organizacím a zkoordinovat jejich činnost.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video