Diskuze

Lidé si na válku zvykli. Situace uprchlíků se bude dál zhoršovat, říká expert

Sedm z deseti uprchlíků v Česku žije pod hranicí příjmové chudoby. Dvě třetiny příchozích nad 17 let přitom mají práci. Dvě třetiny ukrajinských pracovníků si ale nevydělají ani 150 korun čistého na hodinu, ukázaly výsledky červnového výzkumu agentury PAQ Research. V Česku zároveň podpora uprchlíků slábne.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RV

Jestliže 7 z 10 uprchlíků u nás žije ppd hranicí chudoby, tak je to pouze ukázka toho, jak jsme štědří. Pro mě je pro uprchlíky dostatečná pomoc přístřeší, teplo a jídlo po dobu nezbytné nutnou a časově ohraničenou. Zbytek je nadstandart a to na úkor našich občanů a to je prostě špatně

0 0
možnosti
PH

P51a67v25e46l 75H75r31a67c91h

10. 8. 2023 11:41

150 na hodinu ... x 8 denně ... x 20 v měsíci je 24000 čistého ... myslíte, že každý Čech pracuje za cca 30 000 hrubého měsíčně?

0 0
možnosti
IU

Mají možnosti se zaměstnat- vždyť pan ministr stále hledá nové síly kamkoli. Ukrajinky se mohou domluvit a jedna z nich bude hlídat těm ostatním děti - maminky těchto dětí jí pak zaplatí za hlídání. Není možné stále čekat s nataženou rukou. To platí i pro naši účelově nezaměstnanou menšinu.,

0 0
možnosti
PV

Článek je totální blábol - je to rozhovor s člověkem, který žije úplně mimo .

Jasně - pomáhat je dobré - ale jen v případě že na to máme.

Jasně - chudinky musí pracovat načerno aby si mohli zaplatit ubytování - hmm - nevážený pane - v ČR jsou zaměstnání i s ubytováním a znám mladé lidi, kteří žijí v ubytovnách a jsou rádi za jeden malý pokojík se společným WC - fakt nevím, proč bych měl někomu platit hotely nebo vily

4 0
možnosti
PL

V USA kterou se podobní velikáni ohánějí, je práce na černo tj. daňové podvody federálním zločinem, takže tito omlouvači černoty a jiných daňových podvodů jsou se svojí schizofrenií směšní.

2 0
možnosti
JS

.. prý nemají 150 čistého na hodinu... Spousta Čechů taky ne vážený pane Rozumku a přesto musí vyžít.

5 0
možnosti
PV

Tak například na jaře byly autobusy na Ukrajinu beznadějně vyprodané, protože část lidí se vydala za zbytkem rodiny oslavit pravoslavné Velikonoce.

3 0
možnosti

No co dotat, prostě Rozumek, ten se vždycky staral o cizí a Češi ho nezajímali, akorát tak jestli a jak by mohl rozdávat prachy z jejich daní, aniž by se staral o názor lidí, co ty jeho vize mají platit!

2 0
možnosti
IF

I71v92a57n 10F26u91č50í89k

9. 8. 2023 21:39

On je, pane Rozumku, uprchlík a uprchlík. Doufám, že ti mladí muži, co utíkají do Evropy za bezpracným životem, se budou mít stále hůře a hůře. Naopak Uktrajinci , co utíkají před skutečnou válkou se u nás adaptují, dodělají si kvalifikaci a budou se snažit normálně žít. Ti pak budou větším přínosem, než leckterý náš občan, který na společnosti jen parazituje.

3 0
možnosti

Rozhovor s expertem teprve připravujete?

3 0
možnosti
MK

Rozoumkovy plky nemá cenu komentovat, úplně mi stačili ti iráčtí křesťani kteří odmítli v Jihlavě nabídnutý panelák, podle nich kravín.

6 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
12 1
možnosti
OC

Většina dělá za minimální mzdu a kde? A pokud by tomu tak bylo, můžou se přestěhovat jinam.

0 6
možnosti