Turnikety neodolaly náporu fanoušků

Pardubice - Šest z osmi turniketů umístěných u hlavního vchodu u pardubické arény nevydrželo včera nápor diváků a muselo být ještě před zápasem odstaveno z provozu. Tisícovkám návštěvníků museli pořadatelé vstupenky kontrolovat ručně. Přes nečekanou technickou poruchu se všichni diváci dostali na místa v hledišti včas. Co výpady turniketů způsobilo, pořadatelé nevěděli.

„Pravděpodobně to byla porucha na elektrickém obvodu. O první přestávce však už turnikety znovu fungovaly,“ uvedl pořadatel, který u vchodu kontroloval vstupenky.

První turniket vypadl z provozu dvacet minut před pátou hodinou. O deset minut později už fungovaly pouze dva.

„Příchod všech diváků byl naprosto bez problémů, nikdo se tu nehádal ani pořadatelům nenadával. Překvapilo mne, jak byli lidé diciplinovaní,“ uvedl majitel permanentní vstupenky Jiří Koblížek.

Krátce před sedmnáctou hodinou pak více než osm tisíc návštěvníků vidělo zcela nové světelné efekty.

Dvě stříbrné koule zavěšené pod střechou arény navozovaly společně s bílými světly iluzi, že na ledovou plochu sněží. Mezi problikávajícími světly pak jezdila velká maketa puku. Ještě než obě mužstva nastoupila na led, se na ochrannou síť u severní tribuny promítalo velké logo pardubického klubu.

„Čekal jsem trochu větší show, ale na pražskou Slavii tohle koneckoců stačí. Věřím, že pořádný ohňostroj tady uvidíme až při finále,“ řekl jeden z fanoušků před začátkem zápasu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video