STALO SE DNES: Rusové přišli o kolonu tanků. Pomoc v Sýrii? Asad zavřel dveře

  • 1
Přes patnáct tanků ztratila ruská armáda při neúspěšném útoku na Vuhledar. Humanitární pomoc v Sýrii brzdí linie nakreslené občanskou válkou. Mynář se neúspěšně pokusil vrátit dotaci, kvůli které je stíhán. Ruské sportovce odmítá na olympijských hrách ČOV i NSA. Hnutí ANO vyúčtovalo Babišovu cestu za Macronem jako náklad kampaně. Přinášíme přehled pátečních zpráv.

Nejméně patnáct tanků a desítky vojáků ztratila ruská armáda při neúspěšném útoku na Vuhledar. Vojenský průšvih na jihu Doněcké oblasti přiznávají i ruští blogeři na Telegramu. Pro Moskvu je o to nepříjemnější, že v tomto úseku fronty nasadila to nejlepší, co má: námořní pěchotu.

Jako na střelnici. Rusové řeší fiasko u Vuhledaru, přišli o kolonu tanků

Humanitární pomoc v Sýrii po zemětřesení brzdí linie nakreslené dvanáct let trvající občanskou válkou. „Turci mají dnes svých starostí dost. Na území pod kontrolou syrské vlády jsme chtěli pracovat už několikrát, ale vždy jsme byli odmítnuti,“ popisuje podmínky v rozdělené zemi Tomáš Kocian z organizace Člověk v tísni.

Humanitární pracovník: Pomoc v Sýrii? Asad zavřel dveře, islamisté nás berou

Prezidentský kancléř Vratislav Mynář se loni neúspěšně pokusil vrátit šestimilionovou dotaci na dostavbu penzionu, kvůli které je poslední dva roky trestně stíhaný. Uvedl to Deník N. Podle něj si Mynář za vrácení kladl podmínku, že pak ministerstvo financí nebude v případu vystupovat jako poškozená strana.

Mynář zkoušel vrátit šestimilionovou dotaci, kvůli níž je stíhaný. Neúspěšně

Bojkot olympijských her v Paříži 2024, pokud by tam startovali ruští a běloruští sportovci, odmítá nejen Český olympijský výbor (ČOV), ale také Národní sportovní agentura (NSA) a ministerstvo zahraničí. Jejich vedoucí představitelé se na tom shodli na dnešní schůzce. O jejích závěrech novináře informoval ministr Jan Lipavský.

Česko proti Rusům na hrách, ale i proti bojkotu. Odmítá ho ministr i funkcionáři

Hnutí ANO vyúčtovalo lednovou cestu Andreje Babiše za francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem do nákladů jeho prezidentské kampaně. Babiš ale před odletem tvrdil, že má s Macronem přátelský vztah a odmítl, že jde o předvolební marketingový tah. Na případ upozornil web iRozhlas.cz.

Babišovu cestu za Macronem ANO vyúčtovalo jako náklad v prezidentské kampani


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video