O důvodech sebevraždy Karla Svobody se zatím jen spekuluje.

O důvodech sebevraždy Karla Svobody se zatím jen spekuluje. | foto: KORZO

Svobodův pohřeb bude příští úterý

Pohřeb Karla Svobody bude v úterý 6. února ve 14 hodin. iDNES.cz to řekl rodinný přítel Janis Sidovský. Poslední rozloučení se známým hudebníkem se bude konat ve velké obřadní síni krematoria v pražských Strašnicích.

Sebevražda Karla Svobody


Policie dnes také oficiálně potvrdila, že Karel Svoboda se v neděli zastřelil sám. Prokázaly to výsledky pitvy. Bližší okolnosti ale mluvčí středočeské policie s ohledem na přání rodiny nezveřejnila.

Květiny se začaly hromadit v pražském divadle Hybernia, pro které byl Svoboda dvorním skladatelem. Na budově vlaje černá vlajka a uvnitř je umístěn umělcův portrét.

Růže v poštovní schránce domu Karla SvobodySoustrast pozůstalým už vyjadřují i lidé z Jevan. Do poštovní schránky začali házet dopisy a někdo tam vložil i květiny.

Osmašedesátiletý Karel Svoboda se zastřelil v neděli odpoledne na zahradě svého domu v Jevanech legálně drženou zbraní. Už od počátku bylo pravděpodobné, že se jednalo o sebevraždu.

"Zřejmě se zastřelil sám," řekla už dříve iDNES.cz mluvčí středočeské policie Soňa Budská. - více zde

O tom, že sebevraždu prokázala pitva, informoval už v pondělí iDNES.cz jeden ze Svobodových přátel. Podle něj ale neprokázala, že by skladatel měl nádor, o kterém se mluvilo jako o možném motivu sebevraždy. - více zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video