Diskuze

ČASOVÁ OSA: Výhrůžka, vražda, palba do davu. Hon na střelce minutu po minutě

Policie v pátek zveřejnila detaily o tom, kdy přijala první oznámení o střelci z univerzity a jak se vyvíjela následná opatření. Kdy Středočeši hlásili vraždu v Hostouni i to, v kolik hodin evakuovali v pražské Celetné ulici až po čas smrti útočníka. Časové údaje uvedl na brífinku Vojtěch Motyka, náměstek ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

M40a60r69t57i85n 35V12í41t

23. 12. 2023 10:31

Nebudu si hrát na chytrýho a v první řadě chci ocenit zásah v té budově. Ale pochybnosti mám k tomu, co předcházelo. Vrah sice poslal matce v 12:19 SMS, že se chce zabít, ale krátce na to (pár desítek minut) už policie věděla, že míří do Prahy, velice pravděpodobně s arzenálem zbraní. S tou zprávou to udělal bohužel chytře, policisty zmátl , ale když chcete spáchat sebevraždu, tak k tomu nejedete do Prahy s taškou plnou zbraní. Nejzásadnější je ta informace, že byl v širším okruhu podezřelých z vraždy v Klánovicích. Tam bylo zřejmé, že by mohl být schopný zabíjet bez motivu a bezcitně, navíc když chvíli před tím zabil otce. Tady mi přijde, že policie měla udělat daleko větší humbuk, zalarmovat co se dá. Chápu, po bitvě každý generálem, ale ta spojitost s Klánovicemi podepsaná vraždou otce, to je prostě obrovský vykřičník.

Takhle zpětně se zdá být chybou zaměřit se jen na jednu budovu, protože proč by se chodil zastřelit na přednášku. Chápu, že těch budov má FF hodně, ale hlídka dvou policistů před vchodem každé z nich by měla pomoci. Chci podotknout, že půl hodiny před střelbou policie zjistila, že v Celetné není. A že za 5 minut lokalizovala telefon v revoluční. Navíc v hlavní budově se měl konat od 15 hodin koncert mezi 1. a 2. patrem, to je lákavý cíl.

https://www.ff.cuni.cz/udalost/adventni-zpivani-hlavni-budove-ff-uk/

Opakuji, nechci kritizovat, vím že dělali co se dalo, ale spíš je obrovská škoda, ty indicie na základě kterých se to dalo zastavit tu podle mě byly.

2 0
možnosti
MK

V sirsim okruhu sice byl ale mezi cca 4000 osob co maji registrovanou tu samou zbran a jsou z okoli Prahy, tohle by neseplo behem hektickych 2 hodin nikomu.

1 0
možnosti
LF

Ten masakr, který za sebou zanechal vrah, mohl být asi ještě hrůznější, nebýt oznámení kamarádky vraha, která oznámila policii SMS kterou od vraha dostala.

0 0
možnosti

Vím že je to mimo, ale nedalo mi to a dohledal jsem si tu opěvovanou bakalářku individua. Můj dojem že, asi nejen na UK se dnes bakaláři rozdávají za půldarma. Tedy minimálně ve srovnání s technickými obory. Doporučuji kouknout.

Jinak dobrá práce a pěkný přehled osy.

1 0
možnosti
JK

Mohl byste sem, prosím, umístit odkaz? Já jenom vím, že se to individuum jmenovalo David. To je na vyhledání oné BP málo...

0 0
možnosti
OP

Ani nechci pomyslet, jak by vše probíhalo kdyby ta známá střelce neoznámila co chystá ...

1 0
možnosti
LT

20 minut od prvního nahlášení po eliminaci! Přesně jak jsem si myslel jak rychle se vše odehrálo. Policie dle mého názoru odvedla skvělou práci a jen díky ní to nedopadlo mnohem mnohem hůř.

6 1
možnosti
VO

Pokud ani tohle někoho nepřesvědčí, že policie odvedla kus pořádné práce, tak už nic.

8 1
možnosti
JK

Policisté v dané situaci jistě dělali, co mohli. Domnívám se však, že se to dalo zvládnout i lépe. Ale to je čistě můj osobní názor.

0 0
možnosti
JH

J65i30ř40í 93H80o25f14m24a38n

22. 12. 2023 18:45

Ještě jedna věc. Když jeli do Celetné, věděli, že asi zastřelil tátu. Ale nejspíš ještě nevěděli, že hodlá dál zabíjet, i když s tím zřejmě počítali. Taky asi nevěděli, že má něco společného s Klánovicemi. Ta souvislost byla z druhé strany a nevíme, kdy si to se slušnou jistotou spojili.

Ještě se o tom bude hodně psát. Dovíme se to.

5 0
možnosti
JJ

Nemilá idnes nechcete pro jistotu ještě zvonit u dveří pozůstalých?

Myslím, že byste udělali nejlépe kdyby ste, přestali psát o tomhle odpadu, tak jak to říkala policie a různí experti.

Dostáváte se na morální dno!

0 13
možnosti
HD

Jsou to jen informace. Bez řečí okolo.

7 0
možnosti
MU

M65a16r93e83k 94U76r94b61a54n

22. 12. 2023 18:16

Mezi tou vesnici a Prahou jelo včera mezi 11 a 13 hodinou 5 ruznych spojů, jak se dat dostat do Prahy. A policie nekontroluje spoje, ale rovnou jede do špatné budovy v Celetne.

0 10
možnosti
PF

Vysledok doby. Pachatel vsemocne osobne presvedceny ze moze vsetko, nasyteny dostupnymi informaciami na yt a soc. sietach (strelba na skolach) vratane medii, si za svoje osobne zlyhanie zvoli odplatu svetu. Vziat nevinne zivoty bez ich moznosti sa branit. Pretoze v tom okamihu ma podla presvedcenia pravo veta, byt sudcom a katom, byt tym elementom co za svoj psychicky stav vini okolie, ale seba nie. Rozhodnutie akym konal je neospravedlnitelne. Stane a bude sa to diat castejsie, pretoze takyto poskodeny jedinec s drzenim opravnenia na zbran, je uz sam zbranou. Dalsi sa na tomto len poucia a pouziju obdobny sposob. Obrana neexistuje. Do hlavy jedinca nevidi ani najblizsia osoba, neda sa to ustrazit ak to je skratove konanie.

Kazdy chce teraz ukazat prstom kde sa stala chyba, ale budu z toho len dohady (domace prostredie, ludia, vztahy, sklamanie, vyhorenie).

Nikto presne nezisti, co toho cloveka viedlo k takemu zbabelemu cinu.

Ako vrah ludi a dietata bez moznosti sa tomu vyhnut, si jeho ostatky nezasluzia pohreb. Vzal zivot vela ludom spolu so svojim.

Len chore uvazovanie choreho jedinca moze vziat so sebou na onen svet aj nevinnych.

Nebolo to hrdinstvo, ale dokaz slabosti toho jedinca. Silny clovek nezabije nevinnych, ale sam seba mimo ostatnych, mimo blizkych.

Zvratenost tychto skutkov je nevyslovitelna.

A zvratenost uradov ze dovolia 24-rocnemu cloveku vlastnit zbrane je hanbou.

Siel a lovil od lesa az po fakultu. Lovil obete na svoju cestu ako byvali faraoni zabijali svojich sluhov a zver aby mali aj v posmrtnom zivote, svojich otrokov na poslednej ceste. Vziat co najviac nevinnosti, zivot, sny a nadeje.

Lahke je vziat, tazsie je davat. Dufam a modlim sa, ze nikdy jeho dusa nenajde pokoja. Vzal co nemal. Buducnost...

3 2
možnosti
PA

P73e35t85r 98A23g93u81l30á87r

22. 12. 2023 19:05

Proč přesně by neměl 24ti letý člověk mít zbraň? U hajných a policistů to asi nikdo zpochybňovat nebude. A když je mají oni, proč by je nemohl mít i někdo jiný? Spíše by mne zajímalo, proč ho lékař neposlal na psychologické testy předtím, než mu podepsal potrvzení ozdravotní způsobilosti.

3 0
možnosti