Do bohumínského ghetta už opět nosí poštu doručovatelky. (Ilustrační foto)

Do bohumínského ghetta už opět nosí poštu doručovatelky. (Ilustrační foto) | foto: Michal Klíma, MAFRA

Strach z napadení pominul, do ghetta v Bohumíně znovu chodí pošta

  • 22
Česká pošta obnovila doručování zásilek do několika míst v Bohumíně, kde žijí nepřizpůsobiví lidé. Pošta do osmi vchodů ve čtyřech ulicích v Bohumíně-Pudlově přestala donášet zásilky poté, co tady byly letos v srpnu napadeny dvě doručovatelky.

"Musíme bránit zdraví a bezpečnost svých zaměstnanců," vysvětlila tehdejší rozhodnutí mluvčí České pošty Marta Selicharová.

Zásilky lidem z Pudlova tedy začala na poště vyzvedávat a nosit jim je jejich zmocněnkyně, kterou si mezi sebou zvolili. Ta však v minulých dnech oznámila, že poštu už do Pudlova nosit nebude a Česká pošta zveřejnila inzerát, v němž hledala novou doručovatelku.

"V současné době vše funguje bez problémů. Nová pracovnice se nyní zapracovává a proto ji doprovází zkušenější doručovatelka," uvedla mluvčí Marta Selicharová.

Někteří z obyvatel Pudlova začali v minulých týdnech podepisovat petici, která žádala návrat poštovních doručovatelek do oblasti, rozhodnutí České pošty je však předběhlo.

Jak se Česká pošta zachová, pokud bude její doručovatelka znovu napadena? "Nemůžeme předjímat co by se v budoucnu mohlo stát. Jednoznačně však budeme vždy postupovat podle zákonů a v souladu s poštovními podmínkami," řekla Selicharová.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video