Dlouhodobě nejlépe hodnotí Češi práci prezidenta.

Dlouhodobě nejlépe hodnotí Češi práci prezidenta. | foto: ČTK

STEM: Češi hodnotí práci vlády nejlépe za 3 roky

  • 267
Názor občanů na práci ministrů se v září zlepšil. Podle výzkumu agentury STEM hodnotí vládu kladně 48 procent lidí. Jde o vůbec nejlepší výsledek vlády od ledna 2003. Polepšili si i prezident a parlament. Celkově je však s politickou situací spokojen jen každý čtvrtý Čech.

Češi hodnotí dlouhodobě nejlépe práci prezidenta. Václav Klaus v posledním měsíci pracoval dobře podle 73 procent respondentů průzkumu.

Nejhůř podle nich pracuje parlament, i když od září si o deset procentních bodů polepšil. Jako dobrou označilo jeho práci 36 procent z 1540 respondentů.

Obecná spokojenost s politickou situací je dlouhodobě velmi nízká, i když v posledních měsících stoupá. Na jaře, v době vrcholící vládní krize, ji jako dobrou hodnotilo jen 9 procent respondentů. V říjnu ji příznivě hodnotilo už 25 procent lidí.

Nejlépe hodnotí práci prezidenta příznivci ODS (91 %), nejhůře stoupenci komunistů (47 %). Příznivci ČSSD pak stejně příznivě (71 %) hodnotí práci prezidenta i vlády. S celkovou politickou situací v zemi není spokojeno nejvíce voličů ODS a KSČM.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video