Únik plynu z plynovodů Nord Stream 1 a 2. Fotku pořídila dánská stíhačka F-16....

Únik plynu z plynovodů Nord Stream 1 a 2. Fotku pořídila dánská stíhačka F-16. (27. září 2022) | foto: Reuters

STALO SE DNES: Z Nord Streamu uniká do moře plyn, NASA sondou zasáhla asteroid

  • 6
Z plynovodu Nord Stream začal po masivním podmořském výbuchu unikat plyn. Rusko má právo v nezbytném případě použít zbraně, tvrdí místopředseda ruské bezpečnostní rady a bývalý prezident Dmitrij Medveděv. Muž z Měšic zastřelil svoji ženu i děti. NASA testovala obranu Země před vesmírným tělesem. Přečtěte si přehled nejzajímavějších úterních zpráv.

Z plynovodu Nord Stream začal v úterý unikat plyn, a to v místech, kde nastaly masivní podmořské výbuchy. Na explozi v okolí plynovodu upozornila švédská a dánská měřicí stanice. Na hladinu vyplouvají bubliny, zasažená plochá má až kilometr v průměru. Únik plynu může ohrozit námořní dopravu.

Přístroje zjistily výbuchy u Nord Streamu. Úmyslný čin, tvrdí Švédsko

Místopředseda ruské bezpečnostní rady a bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv uvedl, že Rusko má právo v nezbytném případě použít jaderné zbraně. Medveděv navíc dodal, že věří, že by NATO ani v této situaci nijak nezasáhlo. Informaci uvedla agentura TASS. „Představte si, že ukrajinská agrese Rusko donutí proti ukrajinskému režimu nasadit tu nejhrozivější zbraň. Věřím, že NATO ani v takovém případě přímo do konfliktu nezasáhne,“ tvrdí místopředseda ruské bezpečnostní rady.

Máme právo použít jaderné zbraně, tvrdí Medveděv. NATO podle něj nezasáhne

Rodinná tragédie v Měšicích u Prahy byla objasněna. Otec rodiny podle policie zastřelil dvě nezletilé děti, manželku a poté spáchal sebevraždu. Motivem vraždy měly být partnerské neshody. Oznámení podali v pondělí sousedé, kteří rodinu v obci dlouho neviděli.

Muž z Měšic zastřelil manželku i dvě děti kvůli partnerským neshodám

Každé ze čtyř dětí zesnulého podnikatele Petra Kellnera obdrží necelých deset procent akcií. Dohoda o rozdělení dědictví po podnikateli nabyla právní moci 23. září. Majoritním akcionářem PPF je Renáta Kellnerová, která má podíl přes 59 procent. Změny se budou týkat i nejužšího vedení firmy.

Dohoda potvrdila dědictví po Kellnerovi, každé z dětí má deset procent

Americká vesmírná agentura NASA poprvé testovala obranu země před vesmírným tělesem. Sondou DART zasáhla v úterý podle plánu měsíc planetky Didymos. Jednalo se ovšem pouze o test, jelikož asteroid žádné možné nebezpečí nepředstavoval. Zda se podařilo změnit trajektorii tělesa, zjistí NASA za několik dnů či týdnů.

NASA testovala obranu Země před vesmírným tělesem, sonda zasáhla asteroid


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video