Ruský diktátor Vladimir Putin podle ruských agentur navštívil Kerčský most,...

Ruský diktátor Vladimir Putin podle ruských agentur navštívil Kerčský most, který v říjnu poničil výbuch. Most spojuje ruské území s okupovaným poloostrovem Krym na Ukrajině. (5. prosince 2022) | foto: Reuters

STALO SE DNES: Putin navštívil Kerčský most. Děkan Mendelovy univerzity končí

  • 0
Ruský prezident Vladimir Putin v pondělí zkontroloval Kerčský most, projel se po něm v autě. Děkan brněnské Mendelovy univerzity Pavel Žufan rezignoval kvůli rychlotitulům. Muž v Německu ubodal čtrnáctiletou dívku, její mladší kamarádku vážně zranil. Jiří Dvořák, který minulý rok zastřelil zaměstnankyni úřadu práce, dostal za čin doživotní trest. Německý energetický koncern RWE zahájil arbitrážní řízení proti ruskému Gazpromu.

Ruský prezident Vladimir Putin v pondělí osobně zkontroloval Kerčský most, který spojuje Ruskem nelegálně anektovaný poloostrov Krym na Ukrajině s ruskou pevninou. Stavbu v říjnu poškodil mohutný výbuch, který Moskva dává za vinu ukrajinským tajným službám. Putin přes most přejel v osobním voze, ruské úřady předtím informovaly o obnovení části poškozené vozovky.

Putin osobně kontroloval opravený Kerčský most, řídil auto z dovozu

V souvislosti s pochybnostmi kolem doktorských studijních programů rezignoval děkan Provozně ekonomické fakulty brněnské Mendelovy univerzity Pavel Žufan. Potvrdila to mluvčí školy Tereza Pospíchalová. Žufan o své rezignaci nejdříve zpravil vedení fakulty, poté informoval akademický senát. Na univerzitě přestane působit k 31. lednu 2023.

Kvůli rychlotitulům končí děkan Mendelovy univerzity. Nerudová: Jsem ráda

Život čtrnáctileté dívky a těžké zranění o rok mladšího děvčete si v pondělí ráno vyžádal útok muže v Illerkirchbergu na jihozápadě Německa. Podezřelého, který zaútočil, když šly dívky do školy, už policie zatkla. Motiv činu zjišťuje.

Pobodal dvě dívky v Německu, jedna zemřela. Podezřelým je Eritrejec

Osmašedesátiletý Jiří Dvořák z Prahy stráví zbytek života ve vězení. Doživotní trest mu v pondělí potvrdil pražský vrchní soud, který zamítl mužovo odvolání. Dvořák loni spáchal násilné trestné činy vůči několika ženám, mstil se jim za domnělé křivdy. Jeho skutky vyvrcholily zastřelením zaměstnankyně úřadu práce, která mu dříve nepřiznala podporu.

Střelec z úřadu práce mluvil o „drzém“ soudu, odvolání mu potvrdilo doživotí

Německý energetický koncern RWE zahájil kvůli nedodání zemního plynu arbitrážní řízení proti ruské společnosti Gazprom. Deníku Handelsblatt to řekl mluvčí podniku.

Koncern RWE zahájil arbitráž proti Gazpromu. Rusové nedodali objednaný plyn


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video