Portréty Jevgenije Prigožina, šéfa žoldnéřské Wagnerovy skupiny, a Dmitrije...

Portréty Jevgenije Prigožina, šéfa žoldnéřské Wagnerovy skupiny, a Dmitrije Utkina, velitele skupiny. (27. srpna 2023) | foto: Reuters

STALO SE DNES: Prigožina pohřbili v Petrohradě, děti neplatičů stát podpoří déle

  • 0
Vůdce Wagnerovců Prigožina pohřbili. Děti neplatičů se dočkají náhradního výživného po dobu čtyř let místo dvou. Havárie vrtulníku nedaleko ruského města Čeljabinsk si vyžádala smrt nejméně třech lidí. Skupina kolem podnikatele Michala Redla měla ovlivňovat i stranu TOP 09. Přinášíme přehled úterních událostí.

Vůdce ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin byl v úterý pohřben na předměstí Petrohradu. Obřad byl soukromý, oznámila jeho tisková služba. Prigožin podle ruských úřadů zemřel minulý týden při pádu letadla v Tverské oblasti. Kromě něj měl v úterý pohřeb také šéf logistiky wagnerovců Valerij Čekalov.

Nic pompézního. Prigožina pohřbili v Petrohradu, obřad byl soukromý

Náhradní výživné bude stát dětem neplatičů alimentů vyplácet čtyři roky místo dvou. Proti vládnímu návrhu hlasovalo pět poslanců ODS Marek Benda, Petr Beitl, Jan Bureš, Karel Haas a Bohuslav Svoboda. Pro vládní návrh, který hájil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka, zato hlasovaly opoziční strany ANO i SPD.

Děti neplatičů alimentů stát podpoří déle. Výživné jim bude platit čtyři roky

Nejméně tři lidé zahynuli při havárii vrtulníku nedaleko ruského města Čeljabinsk. Podle agentury TASS stroj patřil tajné službě FSB.

Tři lidé zahynuli v Rusku při havárii vrtulníku. Patřil tajné službě FSB

V korupční kauze Dozimetr na pražském magistrátu měla skupina kolem podnikatele Michala Redla ovlivňovat nejen Starosty a nezávislé, ale i TOP 09. Podle Deníku N Jiří Fremr, tehdejší člen strany a někdejší poradce nynějšího náměstka primátora Jiřího Pospíšila, opakovaně s Redlem v jeho bytě řešil projekty dopravního podniku. Opozice na magistrátu nyní volá po Pospíšilově rezignaci.

Rezignuj, vyzývá opozice Pospíšila. Politik se scházel s Redlem z Dozimetru

Berlínská prokuratura v úterý oznámila, že zastavila vyšetřování zpěváka skupiny Rammstein Tilla Lindemanna kvůli podezření ze sexuálních deliktů. Podle státních zástupců se nepodařilo shromáždit důkazy, že by Lindemann měl nedobrovolný pohlavní styk se ženami.

Nejsou důkazy, zastavila prokuratura vyšetřování frontmana Rammstein


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video