Tisková konference generála Petra Pavla k odevzdání podpisů občanů pod jeho...

Tisková konference generála Petra Pavla k odevzdání podpisů občanů pod jeho prezidentskou kandidaturu. 7. listopadu 2022, Buštěhrad. | foto: Ladislav Křivan, MAFRA

STALO SE DNES: Pavel a Hilšer odevzdali podpisy. Keanu Reeves je v Praze

  • 1
Generál Petr Pavel a senátor Marek Hilšer oficiálně odevzdali archy s podpisy potřebnými pro kandidaturu na prezidenta. Za vraždou ve Vysokém Mýtě a výbušninou v pardubické škole stojí stejný pachatel. Ruská moderátorka se po útěku do Litvy vrátila zpět do Ruska. Fanoušci Sparty v Plzni poškodili sedačky, hráči zdemolovali šatnu. Americký herec Keanu Reeves natáčí v Praze akční thriller Ballerina. Přinášíme výběr pondělních událostí.

Jak současný favorit prezidentských voleb generál Petr Pavel, tak senátor Marek Hilšer v pondělí oficiálně stvrdili svou kandidaturu a odevzdali na ministerstvu vnitra archy s potřebnými podpisy. Pavel si zajistil podporu více než 81 tisíc občanů, Hilšer desítky senátorů.

Nasbírali potřebné podpisy. Pavel šel za občany, Hilšer za zákonodárci

Vražda muže ve Vysokém Mýtě a umístění výbušného systému ve škole v Pardubicích mají stejného pachatele. Je jím devatenáctiletý student, který se pak otrávil a zemřel. Svou oběť si na ulici vybral náhodně.

V Mýtě vraždil student, který umístil výbušninu ve škole, uvedla policie

Moderátorka a opoziční aktivistka Xenija Sobčaková, která koncem října uprchla z Moskvy do Litvy poté, co v jejím domě zasahovala policie v souvislosti se stíháním jejího spolupracovníka, se vrátila zpět do Ruska. S odvoláním na svědky o tom informovala agentura RIA Novosti. Sobčaková překročila hranici s Lotyšskem spolu se svým manželem.

„Putinova kmotřenka“ se vrátila do Ruska. Za hranicemi pobyla deset dní

Fotbalová Viktoria Plzeň sčítá škody po sobotním souboji s pražskou Spartou. Hostující tým, který v Doosan Aréně vyhrál po více než 11 letech, zanechal po sobě v šatně nepořádek, rozbité okno a vytrhané stropní podhledy. Podle zástupců Viktorie došlo také k poškození majetku v sektoru hostujících fanoušků.

Fanoušci Sparty v Plzni zapalovali sedačky, hráči zdemolovali šatnu hostů

Americký herec Keanu Reeves je v Praze, v pondělí tu začal natáčet akční thriller Ballerina. V něm společně s ním bude hrát i herečka Ana de Armas, která je už také v české metropoli. Už o víkendu herce objevili v jedné ze žižkovských restaurací fanoušci. Natáčení v Česku má podle dostupných informací trvat až do února příštího roku.

Hvězda Matrixu Keanu Reeves je v Praze. Natáčí v centru, večeří na Žižkově


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video