Zásah hasičů u požáru v Ústřední vojenské nemocnici v Praze (27. srpna 2022)

Zásah hasičů u požáru v Ústřední vojenské nemocnici v Praze (27. srpna 2022) | foto: Anna Boháčová, MAFRA

STALO SE DNES: Shořela střecha pavilonu ÚVN. Nehoda uzavřela tunel na D5

  • 0
V Ústřední vojenské nemocnici shořela střecha jednoho z pavilonů, při zásahu se zranili tři hasiči. Rusko zvýšilo intenzitu svých útoků na doněckém úseku fronty v Donbasu. Česko a Polsko pomohou svými vojenskými letadly chránit slovenský vzdušný prostor. Smrtelná nehoda uzavřela tunel Valík za Plzní na D5 ve směru na Prahu. Přinášíme přehled hlavních sobotních událostí.

V Ústřední vojenské nemocnici hořel jeden z pavilonů. Přivolaní hasiči dostali požár do hodiny pod kontrolu, následně dohašovali a hledali skrytá ohniska termokamerou. Na místě zůstává v podvečer osm jednotek hasičů. Při zásahu evakuovali více než 40 lidí, nikdo z nich nebyl zraněn.

Pavilonu vojenské nemocnice v Praze shořela střecha, zranili se tři hasiči

Rusko v posledních pěti dnech zvýšilo intenzitu útoků svých vojsk na doněckém úseku fronty v Donbasu na východě Ukrajiny. Nejspíš se jedná o snahu poutat zde ukrajinské jednotky, které by se jinak mohly připravovat na velkou protiofenzívu. Severně od Doněcka, bašty proruských separatistů, se odehrávají intenzivní boje kolem měst Siversk a Bachmut.

Rusko útočí na Donbas s novou silou. Chce předejít velkému protiútoku

Česko a Polsko svými vojenskými letadly od září pomohou Slovensku s ochranou jeho vzdušného prostoru. Příslušnou deklaraci v sobotu podepsali ministři obrany zmíněné trojice zemí, za Česko tak učinila ministryně Jana Černochová.

Slovenské nebe budou chránit Češi a Poláci. Ministři podepsali deklaraci

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko se v týdnu připojil k těm, kteří blahopřáli Ukrajincům k 31. výročí jejich nezávislosti. Vzhledem k tomu, že poskytl běloruské území ruské armádě k invazi na Ukrajinu, nedostalo se mu ze strany Kyjeva zrovna vřelé odpovědi. „Bude viset“, vzkázal mezi jinými poslanec ukrajinského parlamentu Oleksij Hončarenko.

Lukašenko vyzdvihl dobré sousedské vztahy. Budeš viset, zněla odpověď

Smrtelná nehoda uzavřela v sobotu před 18:30 jeden tubus dálničního tunelu Valík za Plzní ve směru od Rozvadova na Prahu na 77. kilometru D5. ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Hana Kroftová. Podle mluvčího krajské záchranné služby Vítězslava Sladkého havaroval osobní vůz, jeho řidič zahynul na místě.

Smrtelná nehoda uzavřela na čtyři hodiny tunel na D5 u Plzně

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video